Geluid

Test: JBL Charge 2

Bij de JBL Charge 2 ondergaan we dezelfde ervaring als bij de Bose SoundLink Mini: eerst een wantrouwen of zoiets compact wel geluid kan produceren, gevolgd door verbazing als we hem uiteindelijk horen spelen.

De Charge 2 is overigens overduidelijk ontworpen om de strijd aan te gaan met de eerder vermelde Bose. Hoewel hij helemaal anders oogt, is het doelpubliek hetzelfde. Namelijk, mensen die een vrij compacte audio-oplossing zoeken die ze gemakkelijk mee kunnen nemen en die toch luid en imposant klinkt.

,

Zoals je kan zien op de foto bij dit artikel, is de JBL Charge 2 een klein kokertje. Je kan deze speaker net zoals de Ultimate Ears MegaBoom rechtzetten, maar hij is vooral gebouwd om plat op een tafel te staan.

Aan weerszijden lijkt de Charge 2 ‘open’, want je kijkt recht op een driver waarop een grote JBL-logo prijkt. Draai je het volume zelfs maar een beetje open, dan beginnen deze drivers ongelooflijk te bewegen. Ten dele is dat show, want de meeste frequenties komen via de luidsprekers achter de grille aan de voorkant.

Aan de zijkant zie je vooral de luchtverplaatsing komende van de basreflex. Maar goed, het ziet er cool uit! Omdat de membraan aan deze zijdrivers dicht is, zou de Charge 2 langs hier geen vocht mogen binnenkrijgen. Maar de speaker is niet waterdicht, waarschuwt JBL.

,

De Charge 2 voelt zich het best thuis op een feestje. Hoe luider, hoe liever. Miraculeus genoeg steekt vervorming niet gauw zijn hoofd op, terwijl de bassen wel – zij het met weinig detail of verfijning – blijven komen. Het zorgt voor een leuke luisterervaring, vooral met hiphop of elektronische muziek. Draai ‘Midnight City’ van M83 bijvoorbeeld, en het klinkt zeer prima.

,

De naam die JBL aan deze speaker is niet de lucht gegrepen. De speaker dubbelt namelijk als back-up batterij voor je smartphone. Verbind je telefoon met zijn laadkabel aan de USB-poort achteraan en hij wordt opgeladen door de accu van de JBL.

Dat is verdomd handig als je op het strand zit en plots realiseert dat je smartphone nog maar 5 procent batterij overhoudt.

Overigens zit er ook nog een microfoon in de JBL-speaker, zodat je bij een binnenkomende oproep niet snel-snel de verbinding moet verbreken met de speaker. Gewoon op de telefoon-knop drukken en je kan gewoon via de Charge 2 praten.

,

Hoewel extreem veel detail niet dat is wat je bij de JBL Charge 2 gaat vinden, is zijn krachtige basproductie en de verrassende sterke afwezigheid van vervorming zeer positief.

Hoewel we de Bose SoundLink Mini een goede en stijlvolle compacte Bluetooth-speler vinden, is de Charge 2 met zijn lagere prijs en extra laadfunctie net een beetje meer aantrekkelijk. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.