Beeld

Teufel komt met kant en klare home cinema set

Het Duitse Teufel komt met een oplossing voor mensen die beter geluid willen halen uit hun flatscreen televisie; de nieuwe plug-and-play Consono 35 Complete. Naast een actieve 300 Watt subwoofer en vijf 2-kanaals satellieten pronkt de home cinema set ook met Teufels gloednieuwe AV-centrale DecoderStation 6.

De set bestaat uit vijf 2-kanaals satellieten, een subwoofer met 250 mm woofer en de multifunctionele DecoderStation 6. Bij elkaar opgeteld is de set goed voor een surround sound van 300 Watt. De DecoderStation 6 biedt daarnaast een Bluetooth connectie en veel verschillende aansluitingen.

Er kunnen namelijk tot vijf HDMI-apparaten op aangesloten worden op de Decoderstation 6: 4x HDMI-in en 1x HDMI in/out met Audio Return Channel voor de televisie. Aanvullend zijn er 4 digitale en 3 analoge audio-ingangen beschikbaar. Met HDMI ARC (Audio Return Channel) sluit je je tv en Blu-ray speler met één enkele kabel aan op de DecoderStation. Het beeld van de Blu-ray speler gaat via je Decoderstation naar je tv.

Het geluid van de TV wordt per HDMI-kabel met ARC (HDMI 1.4) naar de DecoderStation 6 gezonden. Dankzij HDMI CEC (Consumer Electronic Control) kan het volume van de DecoderStation met de afstandsbediening van de tv worden bediend. Met Bluetooth kan alle muziek vanaf bijvoorbeeld je eveneens met Bluetooth uitgeruste laptop, smartphone of tablet direct op het surround systeem worden afgespeeld.

Middels de meegeleverde RCA kabels verbind je de DecoderStation 6 met de actieve subwoofer. De set bevat ook een luidsprekerkabel waarmee je de vijf satellieten aan kunt sluiten op de subwoofer. De desbetreffende luidsprekerkabel is 30 meter lang, en is zo lang genoeg om op elk gewenste kabellengte te knippen voor de verbinding van de verschillende satellieten naar de subwoofer.

Tevens wordt er een HDMI-kabel (1,5 meter) voor aansluiting van de tv of projector bij de set inbegrepen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de satellieten in de kamer te plaatsen: op een boekenplank of in de kast, of direct aan de muur door middel van een muurbeugel. Er kan ook een statief gebruikt worden, waarmee je zelf de ideale luisterhoogte kunt bepalen.

De Consono 35 Complete is verkrijgbaar in het zwart en in het wit en de adviesprijs bedraagt 799,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.