Geluid

Yamaha heeft Dolby Atmos-soundbar

Yamaha presenteerde een nieuwe soundbar; de eerste ter wereld die uit de voeten kan met driedimensionaal Dolby Atmos-geluid. En dat allemaal ook nog eens in een zeer compacte vorm in vergelijking met de bijbehorende speakers die normaal gesproken nodig zijn voor het 3D-geluid.

De zogenaamde YSP-5600 gebruikt, net als andere producten uit de YSP-reeks van Yamaha, het gepatenteerde Intellibeam kalibratie-systeem, dat de eigenschappen van je kamer kan "meten" om zo het beste Dolby Atmos-geluid af te leveren. De traditionele extra speakers, inclusief plafond-speaker voor geluid uit de hoogte, zijn op deze manier niet meer nodig. Yamaha mikt met de soundbar dan ook vooral op mensen die geen ruimte – en geld – hebben voor de hoeveelheid speakers die normaal gesproken nodig zijn voor Dolby Atmos.

De YSP-5600 is uitgerust met 44 luidsprekers, waarvan er 12 Dolby Atmos-effect dat normaal gesproken uit de hoger geplaatste speakers komt nabootsen. Ook heeft hij twee ingebouwde subwoofers en een aparte – draadloze – subwoofer voor de lage tonen. Yamaha kondigde verder een firmware update aan voor later dit jaar. Daarmee wordt de soundbar gereed gemaakt voor DTS:X – het 3D-geluid van Atmos-concurrent DTS. De prijs in euro's is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de soundbar niet bepaald goedkoop zal worden: in Engeland zal hij vanaf september verkrijgbaar zijn voor 1600 Britse ponden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.