Redactie

Acer introduceert de Predator Z850 laserprojector

Projectors met lasertechnologie, ze beginnen langzaam maar zeker beschikbaar te worden. Met de Predator Z850 zet Acer een speler in het veld die speciaal voor gamers bedoeld is.

De Predator-lijn is bedoeld voor de hardcore gamers die enkel het beste van het beste willen. En als we de Z850 bekijken, dan lijkt die toch heel wat indrukwekkende specificaties voor te leggen.

Deze projector maakt gebruik van een laserdiode in plaats van de gebruikelijke UHP-lamp. Daarmee biedt hij een zeer groot kleurbereik aan, en een indrukwekkende lichtopbrengst van 3.000 lumen, dat hij volgens Acer kan combineren met een contrast van 100.000:1. De laserdiode gaat bovendien tot 30.000 uur mee.

Plaatsing is altijd een heikel punt voor een projector. Acer gaf de Predator Z850 daarom een ultra-short-throw lens, die geen gebruik maakt van spiegels. Daardoor kan je een 120 inch scherm projecteren vanop nauwelijks 50 cm afstand.

Erg opvallend is ook dat Acer koos voor een ultra-breedbeeld resolutie van 1.920 x 720 (24:9 beeldverhouding). Dat mag dan ideaal zijn om een breed zicht van slagveld te krijgen in je games, het maakt helaas ook wel dat dit geen Full HD-projector is. Daarvoor moet je immers over 1.080 verticale lijnen beschikken.

Maar wat de adoptie van dit gaming-monster nog het meest zal hinderen is de prijs: 5.999 euro is zelfs voor hardcore gamers toch wel even slikken. De optionele Wireless HD-kit is dan nog niet inbegrepen.

We proberen de Acer zeker binnen te loodsen voor een test.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.