Redactie

Betere Dirac-kamercorrectie in Pioneer-toestellen

De kamercorrectiesoftware van Dirac zal in de toekomst in Pioneer-audioproducten ingebouwd worden. Opnieuw een opsteker voor het Zweedse bedrijf, dat in de voorbije maanden kon pronken met een samenwerking met Arcam en Volvo.

Het bijzondere aan de nieuwe deal met Pioneer (Dirac werkte al met Pioneer samen voor bepaalde speakerproducten die niet op de Benelux-markt aanwezig zijn) is dat het Japanse hifi-merk niet enkel de kamercorrectiesoftware zal inbouwen in eigen producten. Het is een strategische samenwerking, waarbij de Japanners de Dirac-software gaan aanbieden aan andere audiobedrijven. Het opent dus de deur naar een nog grotere doorbraak voor Dirac. 

Het Zweedse bedrijf doet het steeds beter, en niet enkel in hifi. Eind 2015 sloot Dirac Research een deal met Harman om de software in te bouwen bij audio-oplossingen voor wagens – een domein waar de Harman Group bijzonder stevig staat. De Dirac-software speelt ook een rol in de betere audio-optie met Bowers & Wilkins-speakers die op de Volvo S90 wordt aangeboden.

De Dirac Live Room Correction werd vorig jaar nog door ons getest. De recensie lees je hier. Eén van de interessante aspecten aan Dirac is dat het filters in de cloud genereert op basis van metingen en aanpassingen die je zelf maakt aan de hand van zogenaamde target curves.  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.