Geluid

Beyerdynamic lanceert betere koptelefoon voor hifi-liefhebbers thuis

Na het opfrissen van zijn high-end modellen komt Beyerdynamic met een opvolger voor de T90. Wederom staat de Tesla-drivertechnologie en comfort zeer hoog op de agenda bij deze Amiron Home.

Net zoals de T90 ligt de focus volledig op thuisgebruik. Met zijn open constructie en een impedantie van 250 ohm is de Amiron Home gemaakt om in de zetel te luisteren via een hifi-versterker of een toegewijd toestel.

Volgens de Duitsers uit Heilbronn is het streefdoel bij de Amiron om een zo transparante weergave te creëren. Dus strakke bassen, ongekleurde middenfrequenties en heldere hoogdetail. Om dat allemaal te bekomen heeft de fabrikant gesleuteld aan de Tesla-drivers. Resonanties in hogere frequenties zouden geëlimineerd zijn en ongewenste vibraties tot een minimum herleid. Voor de Amiron gaat Beyerdynamic bovendien voor een nieuwe type oorkussen, een oordeel dat verrassend veel impact heeft op de klank.

De Amiron Home is net zoals de andere betere Beyerdynamics handgemaakt in Duitsland – een label die cruciaal is voor de grote thuismarkt – en kost 599 euro. Dat is honderd euro meer dan dan de T90, die nu te koop is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.