Beeld

EISA kiest de beste producten van het jaar

Al sinds 2011 participeert FWD Magazine actief aan de European Imaging and Sound Association, bekend voor zijn EISA Awards die de consument op basis van doorgedreven testing naar de beste AV-toestellen brengen. Ook dit jaar hebben we met onze Europese collega's een mooie én exclusieve selectie gemaakt!

EISA adviseert al meer dan dertig jaar consumenten welke nieuwe producten écht de moeite waard zijn. De EISA Awards spelen een nuttige rol om iedereen die een nieuwe televisie, speaker, smartphone, hoofdtelefoon, stereoset, enzovoort zoekt te helpen om de betere producten te ontdekken. Het aanbod aan AV- en mobiele toestellen is immers zo immens groot dat het moeilijk wordt om een juiste keuze te maken. Vanuit FWD geven we het nodige advies in print en online, maar met de EISA Awards gaan we een stapje verder. 

Producten ontvangen niet zomaar een EISA Award. EISA telt circa 50 leden uit 22 landen, die verdeelt zijn over verschillende expertgroepen. FWD Magazine is zo lid voor Home Theatre Video, Home Theatre Audio en Hi-Fi. Er kan maar één lid zijn per expertgroep, per land. Een winnend product is een product dat europawijd door verschillende EISA-magazines (minstens vijf) grondig én aantoonbaar getest werd. Dat het toestel uit die test goed komt, is uiteraard een absolute vereiste. EISA Awards gaan naar referentieproducten, niet apparaten die toevallig één interessante feature hebben. Het moet ook gaan om een nieuw product dat in minstens tien landen beschikbaar is.

Sinds deze zomer is ondergetekende, Jamie Biesemans, tevens manager geworden van de expertgroep Hi-Fi binnen EISA. Het is een mooie eer voor onze Belgische magazine (met sterke aanwezigheid in Nederland) om mee op de zoektocht naar de allerbeste audioproducten in goede banen te leiden.

Wil je meer ontdekken over EISA en hoe de organisatie werkt, surf dan naar www.eisa.eu.

Veel leesplezier!

Jamie Biesemans

Hoofdredacteur FWD Magazine

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.