Redactie

Er is een Bang & Olufsen OLED-tv op komst

OLED-technologie voor tv begint langzaam maar zeker in een stroomversnelling te geraken, en B&O, de gekende Deense fabrikant van audioapparatuur, wil mee op de trein springen. Daarvoor sloot het een strategische overeenkomst met LG Electronics.

Bang & Olufsen kan zich zo focussen op zijn sterke punten: design, audio en smart home integratie voor tv. LG levert de nodige kennis en technologie van zijn OLED-tv’s.

“Dankzij dit partnerschap met LG blijft Bang & Olufsen mee aan de spits van de technologie innovatie van de tv categorie, een categorie die momenteel sterke veranderingen ondergaat en die erg belangrijk is voor Bang & Olufsen. Het partnerschap adresseert belangrijke uitdagingen voor B&O met betrekking tot schaal en complexiteit.” Aldus CEO Tue Mantoni. in het persbericht.

De eerste OLED-tv, geproduceerd door LG voor Bang & Olufsen, wordt verwacht in 2017.

Het partnerschap is duidelijk ook bedoeld om de lang termijn rendabiliteit van B&O te verbeteren, omdat het hiermee toegang krijgt tot technologie en schaalvoordelen die voor B&O zelf een zware uitdaging waren.

,

B&O zit overigens als sinds eind november 2015 (persrelease) in overnamegesprekken. Naar verluidt is er een potentiele overnemer die kandidaat is voor een deel van of zelfs alle aandelen in het kapitaal van B&O.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.