Redactie

Galaxy S7 verschijnt eind deze maand

Afgaande op invitaties die Samsung naar de wereldwijde pers stuurde, wordt op 21 februari de nieuwe Galaxy S7 voorgesteld. De lancering van het Samsung-vlaggenschip op de vooravond van het Mobile World Congress is een beetje een traditie.

Officieel is er niets bekend over de opvolger van de Galaxy S6 en S6 Edge, maar zoals gebruikelijk zijn er al lekken geweest die al plagend suggereren dat het design deze keer niet enorm anders is. Bij de transitie van de S5 naar de S6 was er wel heel wat verschillend te bespeuren, vooral bij het Edge-topmodel met het knappe afgeronde OLED-scherm.

De invitatie laat wel uitschijnen dat Samsung op het Unpacked-event meer gaat vertellen over hun VR-plannen. Samsung heeft al zijn Gear VR-bril die samen met Oculus ontwikkeld werd. In tegenstelling tot andere, autonome VR-brillen is de Gear VR een accessoire waarin je een compatibele Samsung-smartphone schuift. Je kunt het beschouwen als een doorontwikkelde en meer gesofistikeerde versie van Google Cardboard, de spotgoedkope zelfbouw VR-bril die je met elke telefoon kan gebruiken om even van virtual reality te proeven.

Dat Samsung meer met virtual reality zou doen is niet gek. Afgaande op het voorbije CES is dit jaar het jaar van VR, met verwachte introducties van Oculus, HTC/Valve en Sony. Wellicht zijn zij niet de enigen.


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.