Redactie

Legendarische Technics-platenspeler krijgt opvolger

De Technics SL-1200 is misschien wel de bekendste draaitafel ooit, ondanks dat het al jaren niet meer geproduceerd wordt. Het herboren Japanse merk toont op CES een nieuwe versie, incluis een zeer exclusieve editie.

Later dit jaar verschijnt de nieuwe Technics-draaitafel in twee versies. De 50th anniversary limited edition Grand Class SL-1200GAE is zeer exclusief want er worden wereldwijd slechts 1.200 stuks op de markt gebracht. Daarnaast is er de Grand Class SL-1200G die onbeperkt in de winkels zal liggen. Eén verschilpunt tussen de twee edities zit bij de toonarm, die bij de gelimiteerde SL-1200 uit magnesium zal bestaan in plaats van aluminium.

Net zoals zijn legendarische voorganger is de nieuwe Technics een direct-drive draaitafel, maar nu uitgerust met een nieuw type motor heel stabiel zijn aantal rotaties aanhoudt. Oudere platenspelers hadden meer last van lichte fluctaties in de rotatiesnelheid, wat een impact had op de afspeelkwaliteit.

Vibraties voorkomen, dat stond blijkbaar hoog op het menu bij Technics. de nieuwe SL-1200-editie is onder andere heel zwaar uitgevoerd. De draaischijf zelf is zeer rigide en gemaakt uit zwaar messing en aluminium, terwijl de behuizing zelf uit vier lagen alumium bestaat. De kenmerkende metaalkleur is dus weer van de partij. 

De nieuwe platenspelers verschijnen tegen de zomer. De prijzen zijn echter nog niet bekend, mogelijk worden die bekend gemaakt op de Panasonic Convention eind februari.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.