Redactie

LG claimt levensduur van 100.000 uur voor OLED tv

Dat OLED tv’s geweldige beelden leveren staat vast, maar over de levensduur is er soms wel eens twijfel. LG claimt nu dat zijn OLED tv’s ruimschoots verder gaan dan de 30.000 uur die algemeen aanvaard zijn als standaard.

Volgens een bericht in de Korea Times en van LG zelf, halen de nieuwste OLED tv’s een levensduur van 100.000 uur. De levensduur van een scherm wordt in de industrie aangegeven als de tijd die verstrijkt tot de lichtopbrengst van het scherm gehalveerd is. Dat is onafhankelijk van de technologie. Dus ook oude beeldbuizen, of lcd-tv’s krijgen een levensduur aangemeten op basis van dit criterium. Algemeen wordt zo een levensduur van 30.000 uur aanvaard, genoeg om 10 jaar lang elke dag acht uur tv te kijken. Daar zit LG nu met zijn 100.000 uur ruim boven. De eerste OLED tv’s haalden 36.000 uur, maar verdere ontwikkeling heeft dat aanzienlijk verbeterd.

Om de kwaliteit van de schermen te garanderen gebruikt LG een doorgedreven inspectie-proces. In een eerste test wordt elk scherm gedurende 15 minuten door een werknemer onderzocht op fouten zoals kleurveranderingen of kleurvervaging. Daarna worden de tv’s aangezet en blijven ze 72 uur aan staan. Bij de introductie van een nieuw model loopt dat in de eerste twee tot drie maanden zelfs op tot 168 uur. Daarna volgt een nieuwe inspectieronde.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.