Redactie

Loewe werkt aan OLED-televisie

Dit najaar zal Loewe een van de weinige merken zijn met een eigen OLED-televisie. De Bild 7 wordt het vlaggenschip van de Duitsers en zal beschikbaar zijn in 55 en 65 inch. Vermoedelijk kostprijs wordt 4.990 respectievelijk 6.990 euro.

De Bild 7 belooft een topmodel te zijn die de nieuwste beeldtrends ondersteunt. Het is een Ultra HD-tv en kan HDR-video tonen. De Loewe-tv zal ook Ultra HD Premium-compatibel zijn. 

Design is iets waar het Duitse merk altijd veel aandacht aan besteedt. Afgaande op eerste beelden zal de Bild 7 vooral heel minimalistisch zijn, met nauwelijks een bezel te bespeuren. De televisie zou ook minder dan 7 mm dik worden, een technisch hoogstandje dat mogelijk wordt door de dunne aard van een OLED-paneel. 

Ook van de partij is een ingebouwde 120 watt soundbar die enkel zichtbaar is als de televisie wordt ingeschakeld. 

OLED-panelen bouwen waaronder een televisie wordt gebouwd, kan echter maar één partij op grote schaal: LG. Het zijn ook de Koreanen die de leverancier zijn van het paneel voor de Bild 7. Dat is niet zo ongewoon. Ook bij LED-televisie komt het vaker voor dat een tv van een bepaald merk een paneel van een concurrent gebruikt, net zoals de iPhone van Apple technologie van aartsrivaal Samsung bevatte. Als het over OLED gaat, was LG ook de leverancier voor Panasonics TX-65CZ950E (hier getest).

Bij de Bild 7 heeft Loewe nog extra software toegevoegd om de beeldkwaliteit van het OLED-paneel verder naar hun voorkeuren te tunen. Die processingtechnologie noemen de Duitsers VantaVision, een verwijzing naar het extreem donkere koolfstofgebasserde materiaal VantaBlack.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.