Redactie

Mate 8 is nieuw mega-topmodel bij Huawei

CES is niet echt een beurs met veel mobiele lanceringen, maar Huawei maakt er wel een grote aankondiging. Letterlijk dan, want het Chinese merk lanceert de Mate 8, een nieuw topmodel met 6 inch scherm en de nieuwste hardware.

De Mate 8 heeft wat gelijkenissen met de Nexus 6P (dat ook door Huawei gefabriceerd wordt), maar designmatig vooral met de Mate S die op IFA werd voorgesteld. Het nieuwe toestel heeft dezelfde aluminium behuizing die piekfijn is afgewerkt.

Onder andere de wat afgeronde randen geven een verfijnde indruk aan deze Chinese phablet. Vooral aan de zijkanten zijn de schermranden heel dun gehouden, waardoor het toestel ondanks het gigantische 6-inch Full HD-scherm toch niet zo fors overkomt. Het gewicht van 185 gram is wat zwaarder dan een reguliere compacte smartphone, maar op basis van onze eerste ervaringen nog heel doenbaar voor dagelijks gebruik.

Huawei is uitgegroeid tot een zeer grote speler op de smartphonemarkt, door betaalbare toestellen aan te bieden die toch luxe zijn afgewerkt. Dat kan het Chinese merk onder meer omdat het zelf chips en andere hardware produceert. Huawei heeft een eigen chipbakkerij en is wereldleider op vlak van telecomapparatuur voor operatoren.

De Mate 8 past dan ook in hun filosofie. De smartphone komt met een eigen krachtige octocore-processor ( de Kirin 950), 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag , en kost 599 euro. Een zwaardere uitvoering met 64 GB opslag heeft 4 GB werkgeheugen en bezit een prijskaartje van 499 euro.

,

Op CES pronkt het merk – ook weer letterlijk – met nieuwe edities van hun populaire Huawei Watch. Het gaat vooral om modellen die vrouwvriendelijker zijn gepositioneerd. Hoewel de Watch al in verschillende modieuze uitvoeringen beschikbaar was, onder meer met metalen en lederen bandjes, was er toch nood aan andere kleuren en vormen. Huawei brengt zelfs een Watch met Swarovski-kristallen in verwerkt, ‘For Lady’ genaamd.

Country Director Dirk Pauwels bevestigde ook dat Huawei binnenkort meer zal doen om de Hauwei-tablets in ons land prominenter uit te rollen. Dat zal onder meer gebeuren met de Mediapad M2 10.0. Bij deze tablet viel ons vooral de Harman Kardon-label op de achterkant op, een verwijzing naar de samenwerking met het audiomerk. De M2 is dan ook uitgerust worden met vier speakers voor een krachtig geluid, ongeacht hoe je het apparaat vastneemt. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.