Redactie

Mobistar gaat opnieuw internet en tv aanbieden

Dat er in België wat meer concurrentie mag komen op vlak van telecom is bekend, maar eenvoudig is het niet. Nu in 2014 beslist is dat Telenet zijn kabelinfrastructuur moet open stellen voor concurrenten wil Mobistar daar gebruik van maken om een eigen aanbod te lanceren.

Een eenvoudig, kwalitatief aanbod voor een sterke prijs, dat is het motto van Mobistar. Wat zit er precies in?

Internet: 100 Mbps downloadsnelheid, 5 Mbps uploadsnelheid, met een onbeperkt datavolume (wat in de praktijk betekent: een fair use policy die je beperkt tot 500GB/maand). Mobistar installeert daarvoor een kabelmodem (overigens net dezelfde als die van Telenet). Je beschikt met andere woorden ook in een keer over een WiFi toegangspunt.

TV: Een kabelabonnement, inclusief analoge zenders, met tot 70 zenders waarvan een tiental in HD. Er zijn geen optionele zenderpakketten. De settopbox gebruikt een eigen menu-systeem dat voor Mobistar ontworpen is (door Zappware, een Belgisch bedrijf). Er is een programmagids voorzien, en je kan tot vier programma’s tegelijk opnemen en nog naar een vijfde programma kijken. De settopbox beschikt over een ruime 1TB harde schijf.

Een vaste lijn voorziet Mobistar niet. Volgens hen geeft een derde van de klanten aan er geen nood meer aan te hebben, een ander derde wil graag onbeperkt bellen (vast of mobiel) en een derde heeft wel degelijk een vaste lijn nodig (bvb voor alarmdiensten).  Mobistar voorziet daarom wel een aparte optie om hieraan tegemoet te komen. (zie verder)

,

Om te beginnen is dit aanbod enkel voor bestaande Mobistar prepaid klanten. Ben je een Panter 45 of 60 abonnee, dan betaal je 39 euro per maand. Ben je een Kangoeroe, Dolfijn of Panter 25 abonnee, dan is de kost 49 euro per maand.

De installatie wordt volledig door Mobistar gedaan. Installatie kost 99 euro en activatie 50 euro. Tijdens de lancering vallen die kosten weg, maar hoe lang deze promo zal duren kon Mobistar ons niet vertellen. Fijn detail: de eerste maand hoef je niet te betalen zodat je zonder dubbele kosten kan overstappen van de ene operator naar de andere.

Er zijn ook een beperkt aantal opties.

 • Je kan je downloadsnelheid laten optrekken naar 200Mbps. In Vlaanderen betaal je daarvoor 10 euro per maand, in Wallonië 15 euro per maand.
 • Wil je toch heel wat meer bellen dan je GSM-abonnement toelaat, dat is er de Evening & Weekend optie: voor 3 euro per maand bel je onbeperkt buiten de piekuren naar vaste en mobiele nummers in België.
 • Tot slot kan je ook een extra decoder in huis halen, die kosten 9 euro per maand (tot maximum vier stuks per huishouden). De eerste decoder zit mee in je abonnementsprijs.

,

Mobistar lanceert met dit basisaanbod maar er zijn wel een aantal extra zaken op komst.  Deze zaken mag je nog verwachten, al werd daar geen tijdsbestek op gekleefd.

 • Een video op aanvraag aanbod
 • Een functie voor uitgesteld kijken (zodat je niet alles hoeft te programmeren)
 • Werken met een CAM-module (en dus zonder settopbox)
 • Mogelijk zal de USB-poort op de decoder ook voor het afspelen van media gebruikt worden.
 • Ultra HD 4K. De huidige settopbox is maximaal goed tot 1080p. Dus mocht er in de toekomst al een aanbod komen dan zal dat via een CAM of een andere settopbox moeten.

,

Zeg nooit nooit, maar dit zijn zaken die niet op de planning staan:

 • Geen apart aanbod voor tv of internet
 • Geen vaste lijn
 • De settopbox kopen. Er is enkel een verhuurmodel
 • Dit aanbod is exclusief voor Mobistar abonnees. Dus ben je bij een andere mobiele operator, dan zal je moeten overstappen

,

Vanaf 1 maart is het aanbod beschikbaar, maar slechts in beperkte delen van het land (Brussel (in 8 gemeentes), Leuven, Aalst, Bergen, Ottignies-Louvain-la-Neuve en Waver). Mobistar streeft er naar om tegen het eind van 2016 in heel België beschikbaar te zijn. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.