Geluid

Plantronics ontwikkelt headset voor PlayStation VR

Plantronics presenteert vandaag de RIG 4VR, de eerste headset die speciaal voor PlayStation VR is ontworpen. Het Amerikaanse merk produceert al jaren headsets, waarvan een groot gedeelte specifiek gericht op gamers. Ze weten als geen ander hoe groot de rol van goed geluid is bij het spelen van een game – als je er helemaal in op wil gaan tenminste. Bij virtual reality is het geluid vanzelfsprekend nóg belangrijker. Vandaar de (speciaal voor de PlayStation VR ontwikkelde) RIG 4VR.

De headset is verkrijgbaar vanaf oktober 2016, tegelijkertijd met de lancering van PlayStations nieuwe paradepaard. In de RIG 4VR vind je 40mm drivers en lage frequentie-resonatoren om het geluid zo krachtig en dynamisch mogelijk over te laten komen. Verder is hij voorzien van een noise cancelling microfoon om ook chatgesprekken helder te kunnen weergeven. Mocht je de chatfunctie niet gebruiken, is de microfoon te verwijderen.

Hoewel Plantronics zich met de RIG 4VR richt op PlayStation VR-kopers, is de headset gewoon uitgerust met een 3,5mm connector. Combineren met een Xbox One, PC of eigenlijk elk ander mobiel apparaat zou dus geen probleem moeten zijn. De prijs komt te liggen op een kleine 70 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.