Redactie

Samsung introduceert verbeterde HDR via firmware

De update zou een verbeterde weergave van HDR mogelijk maken, en introduceert conversie van je bestaande content naar HDR. Zo haal je regelmatiger nut uit de nieuwste mogelijkheden van je tv.

Dat HDR sinds dit jaar een belangrijk punt is in de tv-markt hebben we al regelmatig benadrukt. De nieuwe beeldtechniek zorgt voor helderdere licht-accenten, meer detail in de schaduwen en rijkere kleuren.

Met deze HDR+ firmware-update wil Samsung die HDR-beelden nog wat aanscherpen. Dat betekent nog meer schaduwdetail en nog sterker contrast in heldere scènes voor echte HDR-content.

Maar omdat die content nog vrij zeldzaam is, zorgt HDR+ er ook voor dat je bestaande SDR-content kan converteren naar HDR. Via de ‘Expert Mode’ kan je het HDR-effect naar eigen smaak aanscherpen, en kalibreren. Wie van HDR+ wil genieten gaat in het menu naar de ‘Special Viewing modes’ en kiest daar ‘HDR+’.

De feature komt eerst beschikbaar voor alle 2016 SUHD-modellen, maar zal later ook voor alle HDR-compatibele 2016 UHD-modellen uitgebracht worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.