Redactie

Sony combineert ultradun met HDR en 4K

Ook bij Sony is HDR het nieuwe codewoord. Bijna al hun nieuwe UHD-tv’s zullen HDR-compatibel zijn. En uiteraard blijft ook Android TV een grote troef.

Vooraan in de nieuwe line-up vinden we de BRAVIA XD93. Die maakt gebruik van een nieuwe edge led achtergrondverlichting, de ‘Slim Backlight Drive’, en is voorzien van Sony’s X-tended Dynamic Range Pro technologie (die was vorig jaar nog voorbehouden voor de X94C). Dat betekent dat de televisie toch een vorm van local dimming gebruikt om de zwartweergave te verbeteren, terwijl ook de maximale piekluminantie hoger kan gaan. Sony gaf evenwel geen cijfers. Met een schermdikte van 11,8 mm is de XD93 duidelijk breder dan het designstaaltje van vorig jaar, de X90C, maar het blijft een puike prestatie.

Op vlak van design  koos Sony voor een nieuw concept ‘Slice of Living’ met sterke, strakke lijnen die perfect passen in een modern interieur.

Uiteraard is de Ultra HD line-up ook voorzien van Android tv. Belangrijkste vernieuwing daar is Voice Search dat nu integraal deel uitmaakt van de afstandsbediening. Naast zoekopdrachten kan je de televisie hier ook commando’s mee geven, bijvoorbeeld om van bron te wisselen.

Welke modellen het Ultra HD Premium logo zullen dragen kon Sony ons nog niet vertellen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.