EISA

FWD Magazine kiest opnieuw mee de EISA Awards

Elk jaar rond 15 augustus zijn we trots om de nieuwe EISA Awards bekend te maken. FWD Magazine is al sinds 2011 lid van deze organisatie van meer dan vijftig expertbladen op vlak van fotografie, hi-fi, home cinema audio en video, in-car entertainment en mobiele technologie. FWD is lid van de groepen rond video (producten als televisies en projectors), thuisbioscoopgeluid (AV-receivers, HT-speakers en meer) en hi-fi (stereoproducten, draaitafels, hoofdtelefoons en meer).

Wat maakt nu die EISA Awards zo relevant? Om te beginnen zijn dit awards die via een uitgebreid proces tot stand komen, op basis van de input en stemmen van magazines en websites uit heel Europa. Alles waar op gestemd wordt, moet getest zijn. Leden mogen nooit stemmen op producten ‘gewoon omdat ze misschien wel goed kunnen zijn’, maar enkel na aantoonbaar een product getest te hebben én er uiteraard ook een goede eindscore aan gaven. Daarom dat alle leden van EISA ook in de basis bezig zijn met testen.

We zijn ook heel trots dat we met FWD samen kunnen zitten met zeer gerespecteerde titels als Focus uit Nederland (het oudste fotografietijdschrift ter wereld), Hi-Fi News en Home Cinema Choice uit het VK (twee titels met misschien wel de beste testlabs ter wereld) en de uitstekende titels van Brieden Verlag uit Duitsland (bekend voor hun rigoureuze testprocedures). Dit jaar transformeert EISA bovendien van een Europese organisatie naar een mondiale, en wordt de organisatie versterkt met namen als Stereophile uit de V.S. (het belangrijkste hi-fi-blad ter wereld) en Sound & Vision (een referentie op vlak van thuiscinema).

Kortom, alles wordt er aan gedaan om te zorgen dat de producten die uiteindelijk met een EISA Award naar huis gaan écht referenties zijn in hun klasse. Wil dat zeggen dat al de rest slecht is? Nee, want door het internationale karakter van EISA worden doorgaans producten geselecteerd die breder beschikbaar zijn. De leden willen ook producten belonen die relevant zijn voor een groter publiek. Het kan dus zijn dat ergens in een land nog andere topproducten van een klein merk uit de premiumklasse te vinden zijn.

Maar toch zijn we zeker dat echte excellente producten komen bovendrijven. Zo zijn de KEF LS50 Wireless, de OLED-tv’s van LG en de Galaxy S8 van Samsung zonder twijfel dit jaar echte uitblinkers op hun gebied – maar eigenlijk is dat voor alle producten die dit jaar een award kregen waar. Want 2017 was een zeer boeiend jaar om awards te selecteren, met een enorm aanbod aan waardige toestellen. Kijk maar mee om te ontdekken wat we bij FWD – in samenspraak met de collega’s van Homecinema Magazine en HiFi.nl – dit jaar samen met de EISA-collega’s selecteerden!
 
Jamie Biesemans
Hoofdredacteur FWD Magazine

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van mobile.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-audio.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-beeld.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van hifi.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.