EISA

Winnaars EISA Awards 2018 – HT Audio

Download nu onze gratis EISA Special. In deze special vind je een overzicht van alle winnaars op het gebied van audio, video, hifi en mobile.
 

De EISA Awards zullen bij menig liefhebber van audio, video en elektronica op zijn minst een belletje doen rinkelen. Voorheen stond die afkorting voor European Imaging and Sound Association, maar in 2018 is het aantal deelnemers stevig uitgebreid met leden van buiten Europa. Inmiddels praten we daarom over ruim 50 magazines uit 25 landen (waaronder wijzelf in de vorm van FWD Magazine), waarbij de bijna 20 Europese deelnemers aangevuld zijn met leden uit Canada, de Verenigde Staten, Australië, Japan, India en Hong Kong/China en de ‘E’ van de nieuwe mondiale club voortaan voor ‘Expert’ staat. Samen kiezen ze de allerbeste producten in de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics en Mobile Devices.

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2018-2019
Denon AVC-X8500H
 
Het vlaggenschip van Denon is een AV-versterker die perfect is voor iedereen die het hoogste niveau van home entertainment willen opzoeken. Met 210 Watt per kanaal met niet minder dan 13 discrete versterkers is het krachtig en in staat om veeleisende luidsprekers aan te sturen. Of je nu een 9.1.4-opstelling hebt of een 7.1.6-configuratie met zes plafondspeakers, het biedt een dynamische weergave. De AVC-X8500H is in staat om Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D filmmixes te decoderen, evenals hi-res audiobestanden tot 192 kHz / 24-bit. De AVC-X8500H pakt uit met een uitgebreid aanbod aan ingangen en grenzenloze streamingfuncties. De solide bouwkwaliteit, een immense voeding en Audysses’ hoogste MultiEQ XT32 EQ-kalibratie ondersteunen de geweldige, cinematische klank. Het neemt duidelijk afstand van zijn rivalen om de ultieme thuisbioscoopervaring te bieden.
 

 
EISA HOME THEATRE RECEIVER 2018-2019
Pioneer VSX-933
 
In tegenstelling tot wat je zou verwachten gegeven de redelijke prijs, biedt Pioneers zevenkanaals VSX-933 AV-receiver een opmerkelijk high-end featurelijst, waardoor het kan fungeren als centrum voor een thuisbioscoop tot 7.2 kanalen. Ingebouwde decoding omvat de Dolby Atmos- en DTS:X-formaten, met een speciale reflex optimiser om naar boven gerichte speakers in de meest uitdagende kamers te kalibreren. De krachtige en uitstekend gebouwde VSX-933 voegt aan zijn overtuigende geloofsbrieven qua filmweergave multiroom, hi-res audio-ondersteuning, streamingdiensten (zoals Tidal, Spotify en Deezer), en Chromecast toe. De meeslepende geluidskwaliteit wordt gefinetuned door Pioneers MCACC autokalibratiesysteem, waardoor deze receiver films en muziek aan een hogere kwaliteit neerzet dan je voor de prijs zou verwachten.
 

 
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2018-2019
KEF Q Series
 
De Q Series van KEF heeft al decennia een legendarische status, maar wordt nu heruitgevonden voor de hedendaagse luisteraar. Een robuust, stijlvol kastdesign wordt vergezeld door een indrukwekkende weergave, die mogelijk wordt gemaakt door de nieuwste versie van KEF’s Uni-Q concentrische driver. Deze behandelt de midrange en het hoog als een enkele puntbron. Voor grootse bassen werd een actieve driver gecombineerd met twee passieve radiators in de Q750-vloerstaanders. Deze worden aangevuld door de Q650c centerspeaker en de Q350 surroundspeakers om een accurate, omhullende soundstage met ongelooflijke neutraliteit te creëren. Extra basdiepte komt via de Kube 12b actieve subwoofer, terwijl de Dolby Atmos-klare Q50a upfiring-speakers het mogelijk maken om tot 5.1.4-kanalen van weergaloze homecinemageluid te ervaren.
 

 
 
EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2018-2019
Jamo S 809 HCS / S 810 SUB / S 8 ATM
 
Als het gaat om meeslepende homecinema-audio komende van een knap en stijlvol systeem, is Jamo’s Studio 8 series de beste leerling van de klas. Het is een ideaal startpunt voor een multikanaalopstelling. Het S 809 HCS-pakket van twee vloerstaanders, een centerspeaker en een paar boekenplankspeakers als surroundkanalen kan versterkt worden door de compacte maar karachtige S 810 SUB voor meer impact in het laag toe te voegen. Vergeet Jamo’s S 8 ATM upfiring-speakers niet, dewelke naadloos integreren met de vloerstaanders om je een upgradepad richting Dolby Atmos te bieden. Verwacht je aan een accurate, evenwichtige en omhullende presentatie. De slanke, elegante behuizingen met grijze textiel afgewerkt maken dit een 5.1.2-pakket dat even goed oogt als het klinkt.
 
 

 
EISA HOME THEATRE IN-WALL SPEAKER 2018-2019
Focal 300IWLCR6 / 300IW6 
 
Voor iedereen die geen zin heeft om een kamer vol te stouwen met speakers, biedt de 300 In-Wall Series van Focal een oplossing die elegant is zonder tekort te schieten qua prestaties. Installatie is eenvoudig dankzij een slim klemsysteem en de randloze magnetische roosters leveren een bijna onzichtbare afwerking. Dankzij de Flax-drivers en conussen van glasvezel produceren deze Focal in-wall speakers een neutrale midrange, accurate bassen en een precieze weergave van vocals. Heldere en levendige harmonische tonen komen uit de geïnverteerde dometweeter. De klank kun je verder afregelen via treble- en midrange-knoppen. De driewegs 300IWLCR6 speakers brengen een indrukwekkende dynamiek en een laagrespons naar de soundstage vooraan en centraal, terwijl de kleinere tweewegs 300IW6 perfect is voor surroundgebruik. Gewoon een uitsparing maken, vastklikken en je bent klaar!
 

 
EISA SOUNDBAR 2018-2019
LG SK10Y
 
De LG SK10Y Dolby Atmos-soundbar werd ontworpen voor schermen tot 65 inch, en hoger, en levert een spannende thuiscinema-oplossing voor plaatsen waar ruimte beperkt is. Het is goed uitgerust met netwerkfunctionaliteit, hi-res audio, Chromecast en een draadloze subwoofer. Het is slank en fraai gebouwd. Dit 5.1.2-kanaalsmodel heeft 4K HDR-passthrough via HDMI, en kan gecombineerd worden met LG’s SPK8-S draadloze speakers om het geluidsveld uit te breiden naar 7.1.2. Klankprestaties, geboost door audiotechnologie van Meridian en preset EQ-modi, zijn rijk in bassen en groots. De ingebouwde upfiring-drivers voegen op betekenisvolle wijze hoogtedetail toe. Het is een adembenemende thuisbioscoopgeluid dat uit een goed uitgeruste apparaat rolt.
 
 

 
EISA BEST BUY SOUNDBAR 2018-2019
Polk Audio MagniFi MAX
 
De MagniFI MAX-soundbar stopt veel functionaliteit in een huiskamervriendelijk design. Dolby- en DTS-decodering is gehuwd aan Polk Audio’s gepatenteerde ‘Stereo Dimensional Array’-digital surround processing, goed voor een wijdse voorstelling van films, tv en muziek. Speciale voice adjust-technologie verbetert dialogen, waardoor je het altijd goed verstaat. De bijhorende subwoofer, die draadloos verbonden wordt, produceert krachtige en gecontroleerde bas. HDMI-connectiviteit vereenvoudigt de installatie en het afspelen van muziek kan via Bluetooth of WiFi. En alsof dat niet volstaat, kun je zelfs een Google Assistant-speakers koppelen om het afspelen van muziek te controleren via je stem. Het is een uitstekende allround-soundbar.
 

 
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2018-2019
SVS SB-4000
 
Als je het hebt over een basprestatie die je kunt horen én voelen, dan zit de SB-4000 in een eigen klasse. Uitgerust met technologie van SVS’ 16-Ultra referentielijn, zoals de ‘Sledge’ versterker, levert deze adembenemende subwoofer een machtige 4.000-Watt piekvermogen. Zijn long-throw 13,5-inch driver – bevestigd in een solide gesloten kast – is in staat om pure dynamiek te ontketenen, zelfs bij de allerlaagste subsonische frequenties. SVS’ geavanceerde DSP biedt foutloze kamercorrectie met volledige parametrische equalisation, waardoor de SB-4000 heel precieze LFE biedt op alle posities. Alle instellingen kun je eenvoudig aanpassen via een afstandsbediening of smartphone-app. Het levert maximale SPL, gigantische slam en een ongelooflijke lage frequentie-extensie, waardoor je thuisbioscoop op zijn fundamenten zal daveren.
 

 
COMBINED AWARD WITH HT AUDIO GROUP
 
EISA PREMIUM UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Panasonic
DP-UB9000 series

Panasonic voegt met de DP-UB9000 een nieuw hoofdstuk toe aan zijn roemrijke Blu-ray-geschiedenis. Het is een magnifiek afgewerkte high-end apparaat dat compatibel is met Ultra HD Blu-ray (incluis Dolby Vision en HDR10+), DVD, CD en hi-resaudio – zelfs DSD-playback. Custom beeldverwerking, high-end onderdelen en geavanceerde instelmogelijkheden betekenen dat echt elk restje microdetail in films en muziek wordt gepresenteerd. Panasonics instelbare HDR Optimiser-tool verbetert de weergave van UHD HDR10-content, terwijl een 768 kHZ / 32-bit DAC een premium audioervaring serveert. En dan is er nog het weelderige design en afwerking van de DP-UB9000. Een onderkant en een bovenpaneel uit twee lagen, een aluminium chassis en een nieuwe rigide drive-mechanisme garandeert dat deze meester van Blu-ray klaar is voor actie.
 

COMBINED AWARD WITH HT AUDIO GROUP

EISA BEST BUY UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Sony UBP-X700

Als lid van Sony’s tweede generatie Ultra HD Blu-ray-spelers levert de UBP-X700 alles wat je nodig hebt om de nieuwe UHD HDR-wereld te betreden – zonder het verleden achter je te laten. Aangezien het ook DVD, BD en zelfs SACD-audioschijven aankan. Indien nodig kan de tweede HDMI-uitgang enkel audio uitsturen, terwijl de hoofduitgang het videosignaal (incluis HDR10 en Dolby Vision) direct naar een tv kan sturen. Een groot pluspunt zijn de draadloze netwerkmogelijkheden, waarmee je kunt genieten van online video en audiodiensten zoals Netflix en YouTube, en hi-res DLNA-playback. Elke 4K-tv zou een Ultra HD Blu-ray-speler als hoogwaardige videobron moeten hebben, en de scherpe prijs van de UBP-X700 maakt dit een zeer capabele kandidaat voor deze rol.
 

 
COMBINED AWARD WITH IN-CAR

EISA SLIM INSTALLATION COMPONENT 2018-2019
Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600
 
Ontworpen voor eenvoudige installatie waar ruimte beperkt is, wordt deze Morel Integra-driver gebruikt zowel voor in-car audio als in-wall-toepassingen. En dit onder verschillende namen. Dankzij de beperkte diepte kun je het installeren in een muur met nauwelijks geen ruimte achter de driver, evenals in ondiepe nissen in de auto. De montagediepte is slechts 17 mm. Een ‘Endumax’ multilayer sandwich-conus, met convex geometrie, en een Acuflex softdome met 2,1 en 1,1 inch voice coils respectievelijk, levert precisie en controle. De speakers zet op slimme wijze dezelfde magneet in voor de woofer en tweeter coice coil. Dat bespaart ruimte én geeft een bijna perfecte fase-uitlijning. Dit ‘Zero-Point’ dual-concentrische technologie zorgt er voor dat de beperkte ruimte beschikbaar geen invloed heeft op de geluidsprestaties van de speaker.
 

  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.