EISA

EISA Awards 2020-2021: dit zijn de beste producten

Welke televisie, soundbar, versterker of smartphone is dit jaar de beste? Eén duidelijk antwoord krijg je traditiegetrouw op 15 augustus, want dan publiceren we op FWD de nieuwste EISA Awards. Het bijzondere aan deze awards is dat ze worden bepaald in samenspraak met een zestigtal internationale magazines en websites gespecialiseerd in het reviewen van consumentenelektronica én op basis van hun testwerk. Daardoor heeft elke EISA Award een goede onderbouwing. De lijst van alle leden vind je overigens hier.

Dit jaar was het bepalen van de EISA Awards wel een heel stuk uitdagender dan gewoonlijk. Er zijn leden die komen uit Europa, Noord-Amerika en Azië, allemaal gebieden die in de afgelopen maanden geconfronteerd werden met soms verregaande coronamaatregelen. Bovendien zijn sommige fabrikanten in het voorjaar op productievlak en qua logistiek zwaar getroffen, met vertraagde lanceringen en beperkte beschikbaarheid tot gevolg. Toch is het gelukt om beloftevolle toestellen tijdig naar de testlabs van leden te krijgen en daaruit de beste te kiezen. Je zal wel merken dat bijvoorbeeld productcategorieën die vorig jaar een award kregen dit jaar ontbreken. Dat heeft niet per se te maken met coronaperikelen, maar even goed omdat er in sommige categorieën gewoonweg geen toonaangevend product werd voorgesteld. Het kan dus in bepaalde gevallen ook de moeite waard zijn om de awards van vorig jaar opnieuw te bekijken.
 
EISA is intern opgedeeld in expertgroepen. FWD Magazine is lid van de groepen Home Theatre Video (televisies, projectors etc), Home Theatre Audio (alle audio-apparaten die met surround te maken hebben) en Hi-Fi (stereo-oplossingen, met als voorzitter FWD Magazine-hoofdredacteur Jamie Biesemans). Het is met extra veel trots dat we de awards uit deze drie groepen voorstellen. We presenteren eveneens graag de awards geselecteerd door de jury van de Mobile Expert Group; van die groep zijn we geen lid van maar deze producten komen ook op FWD en in FWD Magazine aan bod. Er zijn ook een aantal ‘gecombineerde’ awards, uitgereikt aan producten die zich op een raakvlak tussen twee productgroepen bevinden. Ten slotte, als je benieuwd bent naar de beste in-carproducten of fototoestellen, verwijzen we je graag naar het volledige overzicht van alle awards. [link type=”article” id=”166251″ target=”_blank” name=”Die vind je hier”].

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.