EISA

EISA Hi-Fi Awards 2020-2021

In de categorie Hi-Fi heeft EISA maar liefst 17 verschillende awards uitgereikt. Dit grote aantal awards toont de enorme diversiteit van de hifi-markt aan. Alle awards op het gebied van Hi-Fi vind je hieronder, waarbij er ook gecombineerde awards zijn uitgereikt samen met ‘The Mobile Expert Group’.
 
EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021
Focal Chora 826
 
Door zijn uitgebreide expertise van de fabricage van luidsprekerchassis tot de eindmontage, heeft Focal een betaalbare vloerstaander ontwikkeld die zowel tijdens demonstraties als thuis geweldig klinkt. Het hart van de Chora 826 is een nieuwe ‘Slatefibre’ driver, voor een snelle en diepe bas.  Deze luidspreker heeft door de diepe bassen en heldere hoge tonen een levendigheid waardoor je wil blijven luisteren. Hij is gemakkelijk op te stellen en te positioneren. De Chora 826 heeft weinig versterkervermogen nodig en komt bijna overal tot zijn recht. Hoe je het ook bekijkt, deze luidspreker biedt veel waar voor het geld.

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021
SVS Prime Pinnacle
 
Dit klassiek gestileerde staande model dat aan de top van de SVS Prime serie staat is eenvoudig van ontwerp en constructie. Maar toch levert zijn trio van 16,5 cm basdrivers en naar achteren gerichte poorten een verrassend heldere weergave die een breed publiek zal charmeren. De woofers zijn afgeleid van het Ultra Tower-vlaggenschip van SVS en zorgen voor een indrukwekkende laagweergave. Voeg daar het heldere midden en hoog aan toe en je krijgt iets dat uitstekend klinkt. De Prime Pinnacles zijn slank genoeg om in kleinere kamers te passen én ze bezitten een warm en vol geluid dat je systeem laat schitteren.


 
EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021
Monitor Audio Bronze 100
 
Monitor Audio heeft een uitstekende reputatie opgebouwd voor geweldige kleine luidsprekers. Niet voor niets won het boekenplankmodel vorig jaar een EISA Award.
Voortbouwend op deze prestatie ontwikkelde Monitor Audio in 2020 zijn nieuwste, zesde generatie serie. Het zijn lovenswaardige weergevers die geschikt zijn voor een breed scala aan muziekstijlen, dankzij een geweldige combinatie van een prima basweergave en verfijnde hoge tonen. De eigen Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) drivers van en een ‘rifled’ reflex-poort voor een betere luchtstroom spelen hierin een grote rol. Het moderne uiterlijk en makkelijk aan te sturen karakter dragen bij aan de aantrekkingskracht van deze zeer verfijnde kleine luidsprekers.


 
EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021
System Audio legend 5 silverback
 
Het Deense bedrijf System Audio koos voor een geheel logische benadering met de legend 5 silverback-luidsprekers: ze zijn actief, met toegewijde versterking voor elke driver, en worden draadloos wanneer u de Stereo Hub of een zender van een derde partij toevoegt. Door gebruik te maken van storingsvrije WISA-technologie die 192kHz/24-bit audio aankan, maakt het systeem verbinding met een breed scala aan bronnen, gaande van een digitale verbinding met een computer tot je tv. Er zijn ook meerdere streaming-opties, van DLNA/UPnP tot GoogleCast, AirPlay en Bluetooth. Het is een elegante en fijn klinkende draadloze muziekoplossing.


 
EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021
NAD Masters M33
 
NAD won deze categorie vorig jaar ook al met zijn compacte Masters M10 – niet alleen een versterker maar ook een compleet systeem waaraan je enkel speakers moest toevoegen. Dit jaar heeft het bedrijf het concept verder ontwikkeld met de Masters M33, waarbij state-of-the-art klasse D versterkertechnologie van Purifi Audio wordt gehuwd met eigen streaming-knowhow. Het resultaat is een versterker met alles erop en eraan wat iemand nodig zou kunnen hebben. Het enorme vermogen, de prachtige helderheid en finesse gecombineerd met een brede connectiviteit, streaming en DIRAC-kamercorrectie, allemaal gepresenteerd op een groot touchscreen op het voorpaneel, maken dit tot een van de versterkers voor het derde decennium.


 
EISA AMPLIFIER 2020-2021
ARCAM SA30
 
ARCAM sluit zich met dit vlaggenschip aan bij de ‘alles-in-één’ versterker met streaming-trend. Binnen de elegante maar functionele behuizing combineert de SA30 de klasse G-versterking van het bedrijf, voor zowel finesse als kracht, met een veelheid aan digitale technologieën.  De SA30 streamt en u kunt alles inpluggen van uw tv tot een draaitafel, terwijl de DIRAC-kamercorrectie (met behulp van een computer en de meegeleverde microfoon) het geluid voor alle ruimtes optimaliseert. Het is niet alleen een technisch hoogstandje, maar bewijst bovendien dat ARCAM bij het stroomlijnen van zijn productaanbod zijn focus nooit heeft verloren.

 
 
EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi
 
Musical Fidelity ontwierp altijd al fantastische grote versterkers, vanuit de overtuiging dat je nooit te veel vermogen kunt hebben. Nu onder Oostenrijkse vlag en in samenwerking met Pro-Ject Audio Systems, presenteert het merk de M8xi: een krachtpatser die maar liefst 550W levert in een dual-mono constructie. De ingangen omvatten zowel digitale als analoge audio-opties. Dit is niet alleen maar ‘brute force’ versterker; hij is ook snel en precies en levert muziek met zowel nauwkeurigheid als rust, om nog maar te zwijgen van de massa’s details. Als u een geïntegreerde versterker met superieure prestaties zoekt, dan is dit de juiste keuze.


 
EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021
Michi P5/S5
 
Rotels high-end submerk is terug, zo’n drie decennia na zijn eerste verschijning. De Michi P5 controleversterker en S5 eindversterker zijn muzikale high-end componenten van formaat.
De zorgvuldige handmatige montage zorgt voor een verbluffende bouwkwaliteit. Met het koele zwarte uiterlijk zien ze er fantastisch uit. Daarnaast blinken ze uit door muzikale kwaliteit. Michi draait om de emotie en de geest van de muziek, de menselijke maat.
De P5 en S5 zijn ook bijzonder flexibel. De voorversterker bijvoorbeeld biedt een breed scala aan digitale en analoge ingangen. Het is een verbluffende wedergeboorte.


 
EISA TURNTABLE 2020-2021
Thorens TD 1601
 
De naam Thorens wordt al bijna 120 jaar geassocieerd met draaitafels. De TD 1601 heeft een uitstraling die de klassieke draaitafels uit het verleden reflecteert. Onderhuids echter is het allemaal nieuw. Behouden is de driepuntsvering van de TD150 uit de jaren zestig, maar nieuw is het laatste ontkoppelde synchroonmotor ontwerp van het bedrijf dat een nauwkeurige snelheid garandeert. Een elektrische arm-lift en een eindstop zorgen voor een gemakkelijk gebruik. Een volledig handmatige versie van deze draaitafel, de TD 1600, wordt ook aangeboden. Naast de gebruikelijke aansluitingen is er een gebalanceerde audio-uitgang voor nog minder ruis. Dit is een draaitafel die erfgoed combineert met een up-to-date geluidskwaliteit.


 
 
EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021
Pro-Ject T1
 
Pro-Ject maakt al bijna drie decennia draaitafels. De oorspronkelijke Pro-Ject 1 heeft samen met de latere Debut-modellen min of meer de budgetdraaitafelmarkt opnieuw uitgevonden.
De T1 is de nieuwste versie van dat ontwerp: een betaalbare audiofiele platenspeler met een uitstekend geluid voor zijn geld. Het bedrijf biedt ook versies met een ingebouwde phonotrap en een Bluetooth-zender aan. Met het fraai afgewerkte chassis, het hoge precisie lager, het glazen plateau en de nieuw ontworpen aluminium toonarm uit één stuk biedt de T1 een precies en gedetailleerd geluid. Aangezien het Ortofon OM 5E MM cartridge reeds voorzien is, kun je met de T1 zonder gedoe meteen aan de slag.


 
EISA BEST VALUE DAC 2020-2021
iFi Audio ZEN DAC
 
De aantrekkingskracht van de iFi Audio ZEN DAC is eenvoudig: met een opvallend uiterlijk, flexibiliteit, solide engineering en een opmerkelijk volwassen geluid is deze instap-DAC een opvallend aantrekkelijke hifi-koopje. De iFi Audio ZEN DAC bewijst dat desktop-audio niet het ondergeschoven kindje van de ‘echte’ hifi hoeft te zijn. Gedaan met grote dozen, en je kunt het gebruiken als DAC/hoofdtelefoonversterker of als eenvoudige digitale voorversterker. Wanneer u de ZEN DAC koopt om het geluid van uw computer te verbeteren, is het goed mogelijk dat je jezelf zal verliezen in je muziek. En het beste van alles? Je krijgt dit alles tegen een zeer betaalbare prijs. Dit is verbazingwekkend veel waar voor je geld.


 
EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021
Volumio Primo
 
Deze onopvallend ogende kleine black doos is een zeer betaalbare oplossing voor al uw digitale streaming wensen. De Volumio Primo speelt niet alleen muziek af die is opgeslagen op thuisnetwerkapparaten, maar geeft u ook toegang tot een enorm scala aan muziekdiensten. De bediening via een webbrowser, app of scherm GUI via HDMI is eenvoudig. De Primo kan muziek afspelen via Ethernet, Wi-Fi of vanaf USB-opslag en heeft digitale uitgangen om elke DAC te kunnen aansturen. Met zijn compatibiliteit met muziekformaten tot en met DSD, is dit kleine wonder de perfecte manier om uw streaming-avontuur te starten.


 
EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021
Pro-Ject VC-E
 
Als voortrekker van de vinylrevival met zijn uitstekende, zeer betaalbare, draaitafels heeft Pro-Ject nu zijn aandacht gericht op het verzorgen van uw kostbare LP-collectie met zijn compacte VC-E platenreinigingsmachine. De VC-E is niet alleen klein, maar ook zeer betaalbaar en snel. Doordat de VC-E met 30 toeren per minuut draait is de plaat schoon in een paar omwentelingen. In feite zegt Pro-Ject dat één draai in elke richting voldoende moet zijn. De klem houdt het platenlabel droog en de zuigarm reinigt het oppervlak effectief. Het resultaat? Minder lawaai, minder slijtage van de naald en vinyl en een nog beter geluid van uw favoriete vinylalbums.


 
 
EISA PHONO PREAMP 2020-2021
Primare R15
 
De slechts 35 cm brede compacte  Primare’s R15 phonoversterker biedt  twee versterkingsniveaus, geschikt voor moving coil- én moving magnet-elementen.  Voor het optimaliseren van de aanpassing op het gebruikte element kan zowel de ingangsweerstand en de ingangscapaciteit worden aangepast. De R15 wordt gebouwd met dezelfde zorg die het bedrijf aan zijn versterkers besteedt. Het lageruisontwerp van de R15 is afgeleid van het R35-vlaggenschip. Uiteraard is het bekende ‘Primare’-geluid dat diepgang en substantie gekoppeld aan detail en resolutie koppelt present. De R15 is de ideale interface tussen een hoogwaardige platenspeler en de lijningang van uw versterker.


 
 
COMBINED WITH THE MOBILE EXPERT GROUP
 
EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6
 
Veel luidsprekerbedrijven hebben zich op hoofdtelefoons geworpen, maar geen enkele heeft dat zo spectaculair gedaan als de Deense fabrikant DALI. De IO-6 is niet alleen draadloos, maar het ontwerp met een gesloten achterkant heeft ook een uitstekende actieve ruisonderdrukking met drie modi. Alsof dat nog niet genoeg is, bezit de IO-6 een best-in-class batterijlevensduur met wel 30 uur tussen de oplaadbeurten. Voeg daar nog eens een krachtig en fijnzinnig open geluid aan toe, en je hebt niets minder dan een sensationeel debuut.


 
EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11
 
‘Stijlvolle hifi’ creëren, dat is het motto van FiiO. Dat is helemaal gelukt met de M11, met het randloze aanraakscherm, de strakke aluminiumbehuizing en het ongeëvenaarde aanbod aan playback-opties.  Gebaseerd op standaard Android-technologie en een krachtige Samsung-processor kan deze draagbare speler streamen én alle bestanden afspelen tot en met DSD. Het kan zelfs lagere resoluties opwaarderen naar DSD voor de allerbeste kwaliteit. Uitgangen zijn er zowel in de analoge als digitale variëteit (Bluetooth of USB). Er is zowel een gebalanceerde als een standaard hoofdtelefoonaansluiting. Dit is een uitzonderlijke muziekspeler die in je broekzak past.


 
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt
 
De nieuwste toevoeging aan het DragonFly-assortiment van AudioQuest is de beste tot nu toe. Het Cobalt-model converteert niet alleen een groot aantal audioformaten van uw computer, maar beschikt ook over een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en kan een geweldig geluid aanleveren aan een hifi-installatie. En dat terwijl de Cobalt niet groter is dan een USB-stick. Het is een ideale draagbare audio-oplossing: u hoeft hem alleen maar in een USB-poort van uw computer te steken of te verbinden met een mobiel toestel. Sluit dan gewoon je favoriete hoofdtelefoon aan en je hebt alles wat je nodig hebt voor fantastische muziek, waar je ook bent.


 
 
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.