Redactie

Controllers en games cadeau bij Europese PS3

Europese gameliefhebbers hoeven niet te hopen op een prijsverlaging van de 60 GB PlayStation 3. Maar niet getreurd, want Sony gaat een complete startersbundel leveren voor de prijs van een console.

Dat heeft het bedrijf gisteravond bekendgemaakt tijdens de E3-spelbeurs in het Amerikaanse Santa Monica. Naast de console zitten twee Sixaxis-controllers en twee games in het 599 euro kostende pakket. Volgens Gamesindustry.biz kunnen kopers kiezen uit de games Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition en Ridge Racer 7. Speelgoedketen Bart Smit biedt een dergelijk pakket overigens al aan voor 599 euro.

Amerikanen die nog een 60 GB PlayStation 3 willen kopen voor de verlaagde prijs van 499 dollar, mogen wel opschieten. Sony haalt het model in de Verenigde Staten namelijk van de markt zodra het uitverkocht is, zo raakte vandaag bekend tijdens E3. David Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europe, verwacht dat de hele voorraad tegen het eind van de maand weg is, zei hij in een interview met Gamesindustry.biz.

Begin deze week kondigde Sony aan dat er honderd dollar wordt afgetrokken van de oorspronkelijke introductieprijs van het 60 GB-model in de VS. Gelijktijdig werd de komst aangekondigd van een 80 GB PlayStation 3. Die wordt in augustus geïntroduceerd in de VS en Canada.

Nu blijkt dat Sony het 60 GB-model in prijs heeft verlaagd om de voorraad zo snel mogelijk uit te verkopen, zodat de 80 GB-variant ruimte krijgt. Die gaat weer gewoon 599 dollar kosten, inclusief één spel. En de strategie werkt. Volgens Jack Tretton van de Amerikaanse divisie van Sony is de vraag naar de PlayStation 3 sinds de prijsverlaging verdubbeld.

De 80 GB PS3 komt niet naar Europa, al is dat nooit zeker bij Sony. Het bedrijf tovert graag verrassingen uit de hoge hoed. De prijsverlaging van het 60 GB-model kwam ook nog onverwacht, hoewel er al maanden over gespeculeerd werd. Vorige week ontkende topman Ryoji Chubachi namelijk nog in alle toonaarden dat Sony overwoog om de PS3 van een milder prijskaartje te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.