Redactie

Halo 3 op eerste dag al kampioen

Het openingssucces van Spiderman 3 en Harry Potter and the Deathly Hallows verbleekt volgens Microsoft bij de verkoop van zijn eigen Halo 3. Het bedrijf uit Redmond meldt na één etmaal 170 miljoen dollar omzet in de Verenigde Staten.

Volgens Microsoft is het schietspel daarmee officieel het succesvolste entertainmentproduct uit de geschiedenis. De softwaremaker hoopt veel nieuwe klanten aan te hebben getrokken met de populaire titel, maar kan niet met cijfers komen van extra Xbox 360-consoleverkopen voor dezelfde dag. Andere jubelcijfers: meer dan een miljoen mensen logden in op Xbox Live om de multiplayer-versie van het spel te ondergaan en al 1,7 miljoen mensen hebben in totaal van tevoren besteld.

De succesvolle lancering betekent het eerste goede nieuws in lange tijd voor het geplaagde Xbox 360-platform. Microsoft moest een miljard dollar opzij zetten om systematische defecten aan de console te vervangen en zag het kleine Nintendo een lange neus maken nadat de Wii het marktleiderschap overnam op de gamesmarkt. Het leek er even op dat ook de Halo 3-lancering in een miskleun veranderde nadat klachten opdoken over beschadigde spelschijven. Maar dit lijkt voorlopig om incidenten te gaan.
Met een bijdrage van CNet.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.