Redactie

LimeWire opent DRM-vrije webwinkel

Het programma dat door de platenindustrie als een van haar grootste vijanden wordt beschouwd, opent zijn eigen webwinkel. LimeWire-gebruikers kunnen binnenkort hele albums kopen vanuit het programmavenster.

Het populaire P2P-programma maakte dinsdag bekend dat het via een aparte website muziek gaat aanbieden. LimeWire tekende een contract met de Amerikaanse distributeur IRIS Distribution en de Canadese platenmaatschappij Nettwerk Productions. Laatstgenoemde label heeft onder meer Skinny Puppy, Sarah McLachlan en MC 900 Ft. Jesus onder contract.

In eerste instanties kunnen kopers via het LimeWire-programmavenster alleen links vinden die hen naar de winkel begeleiden. In de nabije toekomst wil het bedrijf, dat kortgeleden door het Amerikaanse Congres tot nationaal veiligheidsrisico werd bestempeld, direct albums ter download aanbieden vanuit het programma. De nummers worden aangeboden in het gangbare MP3-formaat en klanten kunnen een maandelijks abonnement nemen als ze daar behoefte aan hebben.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.