Redactie

Mediaspeler is een blijvertje

Elke moderne mobiele telefoon speelt tegenwoordig mp3’s af, maar dat betekent niet dat de verkoop van draagbare mediaspelers daar onder lijdt. De wereldwijde vraag naar audio- en videogadgets steeg volgens Research and Markets vorig jaar met bijna de helft.

De marktonderzoeker beweert dat 182 miljoen mensen in 2006 een draagbare mediaspeler in huis haalden. Dat aantal ligt 42 procent hoger dan het jaar ervoor. Research and Markets schat in dat de vraag naar muziekspelers voor in de zak in 2011 zal zijn toegenomen tot 275 miljoen, op basis van een steekproef onder 2408 consumenten.

Iets meer dan de helft van de ondervraagde bezitters zegt zijn speler in huis te hebben gehaald om onderweg muziek mee af te spelen. Veel moderne modellen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om video af te spelen. Research and Markets verwacht dat dit type spelers vanaf volgend jaar populairder wordt dan draagbare audiospelers. Het feit dat Samsung, een van de weinige fabrikanten die nog steeds draagbare apparaatjes maken die alleen geluid voortbrengen, deze YP-P2 op de markt brengt, is een teken aan de wand.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.