Redactie

Oprichter Mp3.com opnieuw naar de rechter

Michael Robertson wordt opnieuw voor de rechtbank gedaagd, schrijft Reuters. De man die Mp3.com oprichtte, wordt door platenmaatschappij EMI vervolgd voor schending van auteursrechten op twee populaire muzieksites. Volgens EMI heeft Robertson niet het recht om muziek te gebruiken of uit te baten.

Concreet gaat het om Mp3Tunes en Sideload. Via eerstgenoemde site kunnen gebruikers hun muziek online opslaan om op eender welke computer te beluisteren. Op Sideload kunt u gratis muziek beluisteren. Om die online catalogus te spijzen, zoekt de site zelf naar beschikbare muziek op het net.

In een reactie aan Reuters haalt Robertson scherp uit naar de aanklacht, die hij overigens zelf nog niet in handen heeft gehad. “Deze jongens lopen naar de rechtbank om te klagen hoe slecht ik wel ben, maar uiteindelijk kopen ze wel mijn bedrijf over. In plaats van de technologie te gebruiken om hun sector te verbeteren, zien ze elk technologiebedrijf als een vijand.”

Met dat overkopen doelt Robertson op de overname van Mp3.com door mediabedrijf Vivendi Universal. Die verkocht het later weer aan News.com. Toen de man het bedrijf en de site rond de eeuwwisseling oprichtte, kreeg hij al een storm van dagvaardingen over zich heen. Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak met platenmaatschappij Universal Music, waarbij de website 53,4 miljoen dollar (36 miljoen euro) moest neertellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.