Redactie

Sony verfilmt Metal Gear Solid

Gameontwikkelaar Hideo Kojima gaat samenwerken met Sony om een bioscoopversie van de Metal Gear-games te maken.

Op de E3-beurs van vorig jaar werd al een tipje van de sluier opgelicht: het gerucht ging dat Hideo Kojima, de man achter de immens populaire Metal Gear- games, een filmversie zou gaan maken van de avonturen van de stoere held Solid Snake.

“Ik heb veel aanbiedingen gekregen om Metal Gear Solid te verfilmen”, laat Kojima weten. “Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben eindelijk een overeenkomst gesloten. Alle onjuistheden daargelaten, is er een filmproject onderweg. Ik heb een A-contract gesloten met een partij in Hollywood.”

Maandenlang was deze partij uit Hollywood onbekend, maar nu heeft Yair Landau, vice-voorzitter van Sony Pictures Entertainment, onthuld dat het zijn studio is die met Kojima aan de Metal Gear-film werkt.

Landau: “We werken samen met de mensen achter Metal Gear. Het is een erg cinematografische game die zich perfect leent voor een verfilming. De grote vraag die je moet stellen is: hoe vertaal je Snakes ervaring naar een complete verhaallijn die overeenkomt met wat het publiek verwacht op het grote scherm?”

Landau laat ook doorschemeren dat de Metal Gear-film niet het enige project is waar Sony aan werkt. Hij zegt dat er ook wordt gekeken naar de mogelijkheden van een Everquest-film. Met welke producer Sony om de tafel zit, wil hij niet onthullen.

Nu de gehypte Halo-verfilming waarschijnlijk niet doorgaat, is deze Metal Gear-adaptatie – samen met een door Warner Bros in productie genomen World of Warcraft-verfilming – het grootste ‘gameproject’ waaraan wordt gewerkt in Hollywood.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.