Redactie

Top Gear verschijnt op de PlayStation 3

Het populaire BBC-autoprogramma Top Gear gaat te downloaden zijn via een tv-kanaal op de PlayStation 3. Daarnaast zal het befaamde testcircuit van Top Gear worden nagebouwd in de volgende aflevering van het spel Gran Turismo.

Veertig Top Gear-uitzendingen worden het pronkstuk van GT TV, een tv-kanaal dat volgend jaar via het PlayStation-netwerk aan PS3-gamers wordt aangeboden. De ‘GT’ in de naam is een verwijzing naar Gran Turismo, het grote race-succesnummer op het PlayStation-platform. Naast Top Gear zal GT TV nieuws en andere autogetinte programma’s aanbieden.

Elke week wordt in Top Gear een bekende figuur in een doordeweekse wagen gestopt en het circuit van Dunsfold Park op gestuurd. Een uitstapje dat ook gamers gaan kunnen maken, want de omloop zal onderdeel zijn van Gran Turismo 5. Op dat spel is het echter wachten tot op z’n vroegst juli 2008.

Het is overigens niet de eerste keer dat Top Gear en Gran Turismo met elkaar in contact komen. In een bekende aflevering leerde presentator Jeremy Clarkson eerst in het racespel rijden op het Laguna Seca-circuit, om het daarna in het echt na te doen. Het spel blijkt daarbij niet honderd procent accuraat.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.