Redactie

Tweede grote torrentsite ontzegt Amerikanen de toegang

De grote BitTorrentsite isoHunt.com heeft maandag uit eigen beweging de deuren gesloten voor Amerikaanse bezoekers. TorrentSpy ging de site al voor. De overzeese toegang tot torrentbestanden begint in rap tempo op te drogen.

In een korte verklaring op de hoofdpagina zegt admin SecretSquirrel: “Eerder vandaag hebben we Amerikaanse gebruikers de toegang ontzegd tot alle trackers die we draaien. De sluiting is het gevolg van de Amerikaanse vijandigheid ten opzichte van P2P-technologie. Met de rechtszaak die de MPAA tegen ons heeft aangespannen, hebben we het gevoel dat we de veiligheid en privacy van onze Amerikaanse gebruikers niet meer kunnen garanderen.”

Daarmee doelt de beheerder op een aanklacht die Hollywood-copyrightbeschermer Motion Picture Association of America (MPAA) indiende tegen isoHunt.com en TorrentSpy. Laatstgenoemde site blokkeerde al eerder de toegang voor Amerikaanse bezoekers, maar vermeed de koppeling met deze rechtszaak als reden aan te wijzen.

De Canadese isoHunt-oprichter Gary Fung speculeerde eerder in de Brisbane Times dat de torrentsite in de toekomst liever legaal gaat. Hij wil tegen betaling torrentbestanden van de entertainmentindustrie die hogere kwaliteit films aanbieden en snellere downloads opleveren die concurreren met uploadende amateurs. Fung vindt zijn site vergelijkbaar met zoekmachines als Google en Yahoo en ziet de rechter daarom vol vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.