Redactie

Update maakt van Xbox 360 volwaardig mediacenter

De grote firmware-update die vanaf morgen naar Xbox 360-machines wordt doorgepompt, brengt ondersteuning voor een reeks videocodecs. Het wordt eindelijk mogelijk om DivX- en Xvid-films op de console te bekijken. Belangrijk, want beide formaten zijn stukken populairder dan de alternatieven. Ook bij piraten, die hun illegale films vaak in een van deze formaten verpakken.

De Xbox 360 krijgt met de update bovendien een streepje voor op de PlayStation 3, althans voor heel even. De Sony-console ontvangt namelijk binnenkort een DivX-patch.

Over de DivX-update bestaat wel aardig wat onduidelijkheid. In het officiële persbericht van Microsoft over de Fall Update wordt er niet over gesproken. Op de blog van het Xbox-team staan echter veel meer details. Daarin wordt bevestigd dat vanaf 4 december de console DivX-bestanden lust die via MPEG-4 Part 2, Simple of Advanced Simple Profile gecodeerd zijn. De hoogste bitrate die zo’n video mag hebben is 5 Mbps, met een maximale resolutie van 720p.

De blog laat evenwel uitschijnen dat DivX-video’s niet vanaf een Windows Media Center-pc kunnen gestroomd worden. Dat zou enkel kunnen vanaf een Windows Home Server of door een film op een USB-stick te plaatsen en lokaal aan te sluiten. Mensen die al hun videomateriaal op een pc hebben staan, beschikken over een derde optie: Windows Media Player 11 inschakelen om video te streamen.

Over een aantal andere nieuwe functies die de Fall Update aanbrengt, hadden we het al eerder op ZDNet. Wellicht de opvallendste mogelijkheid is een online winkel met oude games voor de oude Xbox. De spellen zullen tegen een budgetprijs te downloaden zijn en nestelen zich op de harde schijf van de Xbox 360. De functie is dus niet beschikbaar voor de enkelingen met een Core-spelmachine zonder harde schijf.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.