Redactie

Amerikaanse luchtmacht bestelt 300 PS3-consoles

Dat een bedrijf driehonderd spelconsoles bestelt is op zich geen groot nieuws. Als het om de Amerikaanse luchtmacht gaat, ligt dat anders.

Verschillende blogs melden het verschijnen van deze ietwat vreemde offerteaanvraag op de website Federal Business Opportunities. Deze website wordt gebruikt door officiële Amerikaanse instanties die aankopen willen doen van meer dan 25.000 dollar. Op deze openbare aanbesteding kunnen bedrijven dan reageren en hun scherpste prijzen aanbieden.

Op de bestelbon staat dat de consoles gebruikt zullen worden door het onderzoekslab van de luchtmacht. Die verduidelijkt dat het de Sony Playstation-consoles nodig heeft voor een evaluatieonderzoek. Het stelt dat de PS3-processoren de enige zijn met de specifieke eigenschappen die ze willen onderzoeken en dat die tegen aanvaardbare kosten kunnen worden aangekocht.

De PlayStation-processor wordt wel vaker gelinkt aan militaire doeleinden. Acht jaar geleden bleek dat de processor uit de PS2 krachtig genoeg was voor het geleidingssysteem van een raket. De VS was toen wat nerveus omdat het gerucht ging dat Saddam Hoessein chemische raketten wilde besturen door meerdere spelconsoles te koppelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.