Redactie

Apple-oprichter voorspelt ondergang iPod

De iPod heeft zijn langste tijd gehad, vindt medeoprichter van Apple Steve Wozniak. In een interview met de Britse krant Daily Telegraph voorspelt hij dat de mediaspeler, net als de walkman, op uitsterving afstevent.

"De iPod heeft allereerst een lang leven geleid", zegt Wozniak onverbloemd in het interview. "Het lijkt wel alsof iedereen er twee of drie heeft. Je komt op een punt dat ze overal opduiken, ze worden heel goedkoop en ze verkopen niet zo goed meer." Hij schat daarom dat de mediaspeler in de nabije toekomst naar de achtergrond verdwijnt. "Als je terugkijkt, sterven producten als transistorradio’s en walkmans na verloop van tijd uit", zegt hij.

Wozniak grijpt het vraaggesprek ook aan om kritiek te leveren op Apples laatste hitproduct: de iPhone 3G. "Consumenten krijgen niet alles wat ze willen als bedrijven op hun eigendom zitten en hun producten afsluiten", zegt hij, een vergelijking trekkend met Android, het open besturingssysteem van Google. Wozniak, die zich niet meer fulltime met Apple bezighoudt maar nog altijd op de loonlijst staat, wil meer vrijheid. "Ik wil krachtigere applicaties kunnen schrijven dan nu geoorloofd is", aldus de uitvinder van de Apple I en II.

De Apple-oprichter is bijzonder openhartig over bestaande producten, maar wil weinig kwijt over wat de toekomst brengt. Volgens geruchten staat een nieuwe generatie Macbooks op het programma die via een revolutionair productieproces in elkaar worden gestoken. Hoewel hij beweert dat "niemand, zelfs Steve Jobs niet" weet wat er in het verschiet ligt voor Apple, verklapt Wozniak wel iets over een Apple-horloge of iWatch.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.