Redactie

Blu-ray-parade met nieuwe Sony Vaio-notebooks

Sony’s nieuwe Vaio-lijn zet een grote stap in de richting van high definition. Intel Core 2 Duo-processoren en Blu-ray-branders moeten de stoelpoten onder het HD DVD-formaat nog verder doorzagen.

 

 De AR60-serie is gemaakt voor de thuisblijver. Een 17 inch breedbeeld lcd-scherm geeft Full HD 1080p weer en daar komen de Intel Core 2 Duo T8300-processor en ingebouwde Blu-ray-speler/brander goed van pas. Dankzij een HDMI-uitgang en DVB-tuner is HD-televisiekijken geen enkel probleem. En voor die luxe betaalt u: dit Blu-ray-zwaargewicht, de AR61ZU, kost 2.599 euro.

 

Voor de reiziger met HD-eisen zijn de FZ30-modellen een betere optie. Nog steeds een 15,4 inch WXGA-scherm, iets minder dan drie kilogram gewicht en een HDMI-aansluiting voor het aansluiten op een HD-televisie bij vrienden. Ook deze FZ31Z heeft een Blu-ray brander en is met 1.799 euro wat schappelijker in de prijs.
 

,

 

 

Als HD u gestolen kan worden omdat u altijd op reis bent, is de 1,8 kilo wegende SZ70-serie met zijn lange batterijduur en fijne led-scherm het overwegen waard. We weten het: 2.299 euro voor deze SZ71XN is even op de tanden bijten, maar een notebook die vijf uur lang meegaat en dankzij de Intel Core 2 Duo T9300 nog steeds prestaties levert, vraagt nu eenmaal een investering.

 

 

Hoewel het budgetmodel uit de VAIO-reeks, de CR31ZR, niet de hoogstaande videopresentaties levert van zijn soortgenoten, is er toch een foefje dat hem tot bioscooplaptop maakt. Dvd’s speelt u zonder het Vista-besturingssysteem te moeten opstarten en de felle modelkleuren staan leuk op de koffietafel. Dit CR30-model kost 1.399 euro.

Alle modellen die u hier ziet, zijn vanaf februari in de Benelux verkrijgbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.