Redactie

EA organiseert virtuele Belgische sportbeker

Spelstudio EA houdt aanstaande zaterdag een Belgische sportbeker voor spelers van de games FIFA en NBA Live. Sportieve eer telt, maar de gamers spelen vooral voor een plek op de tribune bij een prestigieuze voetbal- of basketbalwedstrijd.

De EA Sports Cup heeft al zeven kwalificatietoernooien achter de rug, waarbij liefhebbers van de voetbal- en basketbalgame zo veel mogelijk wedstrijden probeerden te winnen in twee afzonderlijke puntenklassementen. De winnaars van deze gespeelde toernooien zijn zaterdag geplaatst voor de achtste finales van de eindronde, in het Brusselse Cityscape.

De dagprijs, een pakket met Samsung-reuzentelevisie en een Xbox 360 Elite, is een veelbelovende buit, maar de gamers spelen vooral om de echte hoofdprijs: kaartjes voor de finale van de Champions League voor de FIFA-deelnemers en vip-passen voor een Amerikaanse NBA-match voor de specialisten van de basketbalgame.

“Wie tijdens alle toernooien het stabielst heeft gespeeld en de meeste punten heeft gehaald, kan de kaartjes winnen”, zegt woordvoerder Frederik Schatteman. Het is dus alleen de doorzetters gegund die bij meerdere toernooien kwamen opdagen en met hun lievelingsspel de meeste partijen wonnen.

Volgens EA Sports is het de eerste keer dat het hier een dergelijk toernooi organiseert. Deelname is niet exclusief voor Belgen; iedereen die zich meester in FIFA ‘09 of NBA Live noemt, kan zich inschrijven.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.