Redactie

Flinterdunne tv Sharp (nauwelijks) zichtbaar op IFA

Als de nieuwe Sharp Aquos XS1-televisies nog dunner waren, verdwenen ze in het niets. De fabrikant presenteert op IFA in Berlijn twee modellen die op hun dikst 46 milimeter en op hun dunst 23 milimeter breed zijn.

De lcd-televisies waren vorig jaar nog als concept te bewonderen op de Duitse elektronicabeurs en zijn nu terug als veelbelovend winkelproduct. De schermen, die verkrijgbaar zijn in 52 en 65 inch, zijn in staat om HD-beelden van 1,920 x 1,080p weer te geven en hebben volgens Sharp een afneembaar geluidssysteem dat door Pioneer is ontwikkeld.

Met een contrastratio van 10.000 : 1 en toegevoegde 100 Hertz-beeldversterking – wat inhoudt dat de schermen honderd beeldjes per seconde vertonen – bieden de televisies aanzienlijk scherpere kleurweergave. Net als andere televisies die dit jaar op de beurs te zien zijn, hebben de Aquos-modellen USB-poorten en een gallery-modus, zodat u afbeeldingen als diashow op het scherm kunt krijgen.

De flinterdunne reuzentelevisies zijn vanaf oktober in Europa te krijgen.

Update 09:25 1september 2008

De dikte van de televisie is in milimeter en niet in centimer, zoals eerder in de tekst stond aangegeven. Contrastratio aangepast.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.