Redactie

Gamen op wereldniveau in Antwerpen

Clans uit de hele wereld zakken van 25 tot 27 juli af naar het Hilton Hotel in Antwerpen voor het Antwerp eSports Festival (AEF). Op dit driedaags gamingevent strijden tientallen teams tegen elkaar in Call of Duty 4 (pc) en FIFA 08 (pc). De totale prijzenpot bedraagt maar liefst vijftigduizend euro.

Het evenement trekt spelers wereldwijd aan, al is de Belgische locatie ideaal voor clans en individuele spelers uit de Benelux. Zo heeft LowLandLions, een organisatie die professioneel gamen stimuleert, al laten weten dat het voor beide competities spelers afvaardigt.

Op het event, maar los van AEF, kunnen Belgische gamers zich op de stand van GameVibes kwalificeren voor de Electronic Sports World Cup 2008 (ESWC), een internationaal toernooi dat in de V.S. plaatsvindt.

De grote competitie loopt enkel voor de pc-versies van Call of Duty 4 en FIFA 08. Daarnaast loopt een kleinere FIFA 08-competitie 2008 voor de PS3; hiervoor kunt u zich op vrijdag- en zaterdagochtend ter plaatse inschrijven. Voor bezoekers zijn er speelstands met verschillende consolegames en een exclusieve preview van Call of Duty 5.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.