Redactie

Hackers amuseren zich in virtuele wereld Playstation 3

Door gebrekkige beveiliging in Playstation Home kunnen hackers al na enkele dagen hun eigen posters ophangen in deze virtuele wereld van de Sony-console.

Playstation Home opende eind vorige week, na meer dan een jaar vertraging, eindelijk de deuren. Maar het  had op de eerste dag al meteen storingen te verwerken. Nu blijken hackers van het PS3Hax-forum al in staat om hun eigen afbeeldingen en films te importeren naar de bètaversie van de virtuele wereld. Ze kunnen hun eigen posters ophangen en zelfgekozen trailers afspelen.

Een andere hacker die zichzelf Streetskaterfu noemt, heeft al uitgevogeld hoe hij bestanden van de Home-servers kan wissen, zodat het interieur van de virtuele wereld gevaar loopt. Hij weet ook al hoe hij gebruikersdata moet downloaden, waardoor hij profielen en avatars van andere PS3-gamers naar zijn harde schijf kan halen.

Sony is van plan om in de definitieve versie van Playstation Home geld te vragen voor kledingstukken en accessoires waarmee inwoners van Home hun personage kunnen uitrusten. Hoewel dit officieel een publieke testversie is, lijkt Sony nog heel wat reparaties voor de boeg te hebben als het de privacy en virtuele eigendommen van zijn klanten wil garanderen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.