Redactie

Illegaal spel kost Britse vrouw 20.000 euro

Een Britse vrouw moet in totaal zestienduizend pond (20.273 euro) betalen voor het illegaal downloaden en verspreiden van een videogame. Ze haalde het spel Dream Pinball 3D binnen via een P2P-netwerk en werd hiervoor aangeklaagd door spelfabrikant Topware Interactive. 

De vrouw is veroordeeld tot het betalen van 6.086,56 pond schadevergoeding. Daar komt nog eens 10.000 pond aan onkostenvergoedingen bij. De rechtszaak is onderdeel van een reeks waarin Topware Interactive zo’n honderd mensen aanklaagt voor het illegaal verspreiden van software. De identiteit van de personen achter de IP-adressen wordt telkens op bevel van de rechter vrijgegeven.

De uitspraak vormt mogelijk een precedent voor de mensen die in vergelijkbare zaken voor de rechter komen. Hierdoor kunnen spelfabrikanten in Groot-Brittannië immers een soortgelijk bedrag eisen voor een gedownload spel.

Davenport Lyons, het advocatenkantoor dat Topware Interactive verdedigt, heeft in een verklaring al laten weten dat het ook voor andere bedrijven stappen onderneemt tegen online piraterij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.