Redactie

Medeoprichter Apple: iPhone moet beter

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, is nogal negatief over de huidige generatie smartphones. Sommige modellen, inclusief de iPhone, kunnen volgens de man echt veel beter.

Wozniak doet deze uitspraken op de conferentie Broadband and Beyond in Sydney. Hij levert vooral kritiek op Apples beslissing om de iPhone niet met third generation (3G)-functies uit te rusten. "Ik ben ontgoocheld," vertelt hij, "de helft van de telefoons in het huidige assortiment is momenteel al 3G-compatibel."

Steve Jobs, Apples topman, legt de reden voor deze beslissing bij de negatieve impact van 3G-functies op de levensduur van de batterij. Daar hecht zijn medeoprichter echter niet bijzonder veel geloof aan. Wozniak ging zelf op onderzoek uit. "Ik ervaar een even lange batterijduur op mijn 3G-toestellen als op mijn andere telefoons", zegt hij. "Ik denk niet dat de batterij het enige probleem is."

Goed surfgevoel
Over de ingebouwde browser op de iPhone is hij dan wel weer erg enthousiast. Hij zwaait hier vooral met zijn vinger naar andere telefoonfabrikanten. Wozniak surfte naar eigen zeggen al met een groot aantal smartphones, maar geen enkele was gebruiksvriendelijk genoeg. "Geen van de telefoons gaf me een goed gevoel tijdens het surfen, tot de iPhone er was", meent Wozniak.

Algemeen beschouwd is de iPhone qua gebruiksvriendelijkheid volgens Wozniak een winnaar. Andere telefoons zijn veel te ingewikkeld. "Ik moest hun menu’s leren gebruiken en voelde me als een slaaf, ondergeschikt aan de technologie."

Toch ervaart Wozniak nog steeds een belangrijke tekortkoming aan de iPhone: de geluidskwaliteit. "Om te telefoneren wil ik nog steeds een andere telefoon."

Met een bijdrage van Jo Best, ZDNet Australia.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.