Redactie

Mitsubishi presenteert thuisbioscoop met 3D-brilletjes

Televisiemaker Mitsubishi wil vooruitstrevende cinema’s met driedimensionale projectoren te vlug af zijn. Het kondigt de Home Theater TV aan, een 3D-thuisbioscoop compleet met het welbekende brilletje.

Voor de nieuwe lijn HD-plasmatelevisies paste nVidia de stereoscopische technologie aan die het nu gebruikt om driedimensionale beelden voor te schotelen aan gamers met een Vista-computer.

Aspen Media Products, dat zich specialiseert in software voor de entertainmentindustrie, gaat een mediaserver leveren die liveconcerten, films en televisieafleveringen op het scherm brengt.

Om te kunnen genieten van de 3D-filmbeelden zijn kopers wel verplicht om een speciaal brilletje te dragen, een euvel waar de allereerste 3D-bioscopen al mee te kampen hadden.

Groot
Mitsubishi bootst het bioscoopgevoel zo goed mogelijk na door groot uit te pakken. De grootste Home Theater HDTV heeft een schermdoorsnede van 73 inch en krijgt twee kleine soortgenoten van respectievelijk 60 en 65 inch. Alle modellen zijn in staat om beelden te vertonen van 1080p HD-beeldkwaliteit.

Volgens de fabrikant is de 3D-combo de eerste in zijn soort voor de huiskamer. Samsung zal het daar vast niet mee eens zijn. Het Koreaanse bedrijf presenteerde begin mei zijn 4-450 Serie, naar eigen zeggen de allereerste 3D-Ready Plasma HDTV.

Wie de primeur heeft, blijft onduidelijk. Maar feit is wel dat dit soort 3D-thuisoplossingen de komende jaren een nieuwe trend worden op televisiegebied.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.