Redactie

Nieuwe gsm van Samsung kan alles

Als het aan Samsung ligt, vraagt u zich bij de nieuwe Omnia i900 nooit af waarom functie X of feature Y er niet op zit. Het toekomstige vlaggenschip van de Koreanen moet namelijk alle mogelijke snufjes in een flinterdunne verpakking van 1,25 cm stoppen. Ook een iPhonesque aanraakscherm is van de partij.

De Omnia – de naam betekent ‘alles’ in het Latijn en ‘wens’ in het Arabisch – is een Windows Mobile 6.1-telefoon. Wellicht koos de fabrikant voor die software omdat hij de telefoon wil positioneren als geschikt voor zowel consumenten als bedrijven.

De absolute aandachtstrekker is het 3,2 inch aanraakscherm met de bijhorende TouchWiz-interface. Die toont een hoofdscherm waarop widgets verschijnen, die u kunt verslepen en neerzetten waar u wenst. Het invoeren van tekst gaat via een azerty-toetsenbord dat op het scherm verschijnt.

Het navigeren door het menusysteem gebeurt niet uitsluitend via het aanraakscherm. De Omnia heeft een touchpad, net onder het scherm. Het lijkt hier te gaan om dezelfde technologie die ook present is op de i780.

DivX
De Omnia ondersteunt Xvid- en DivX-video’s. Het omzetten van (gedownloade?) films om ze onderweg op het scherm te bekijken, zou dus niet nodig zijn. Het is echter niet duidelijk of de telefoon video’s in een hogere resolutie dan de teleurstellende 428 x 240 van het Omnia-scherm automatisch zal downscalen. Op audiogebied spelen mp3’s, AAC’s, WMA’s en Ogg Vorbis-bestanden standaard af.

Eveneens aan boord zijn een autofocuscamera van 5 megapixel en een GPS-ontvanger. Deze kan ingezet worden om te navigeren, maar ook om foto’s te voorzien van geotagging-informatie.

De prijs van de Omnia is nog niet bekend. Sowieso is het wachten tot september, wanneer de Samsung in een 8- en 16-GB versie in de winkel ligt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.