Redactie

Oledtelevisie Sony komt naar Europa

De haarscherpe oledtelevisie van Sony, de XEL-1, komt in 2009 naar Europese winkels. Dat meldt Nikkei, de grootste zakenkrant van Japan.

Sony presenteerde de XEL-1, ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare oledtelevisie, in oktober vorig jaar en bracht het product in Japan op de markt. Sinds kort is de tv, die een contrastratio van 1.000.000:1 heeft en slechts twee kilo weegt, ook in Amerika verkrijgbaar. De prijs is daar 2.500 dollar, omgerekend bijna 1.700 euro.

Het is nog niet duidelijk in welk kwartaal Sony het drie millimeter dunne apparaat met een 11 inchscherm naar Europa brengt. Ook over de prijs wil de fabrikant nog niets bekend maken.

Toekomst
Oled, wat staat voor Organic Light Emitting Diode, wordt gezien als een van de schermtechnieken van de toekomst. Niet alleen is de beeldkwaliteit veel scherper dan bij de huidige generatie flatscreens, maar de schermen zijn ook veel dunner en verbruiken minder stroom.

Het enige grote euvel waar de technologie voorlopig mee kampt, is de houdbaarheid. Oledbeeldschermen gaan gemiddeld veel minder lang mee dan de huidige lcd- en plasmavarianten. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.