Redactie

Online winkel PS3 biedt betaaltelevisie aan

Sony maakt bekend dat het Qore, een betalend videokanaal voor de PlayStation 3, in het leven roept. Het bedrijf gaat dat aanbieden via de virtuele online omgeving PlayStation Store.

Volgens het Japanse bedrijf is Qore een “uiterst interactief, origineel maandelijks programma dat de PlayStation-wereld in kaart brengt”. Sony belooft op de PS3-blog dat gamers exclusieve uitnodigingen ontvangen voor nieuwe diensten en voorproefjes krijgen van spellen die in ontwikkeling zijn.

De kijkers kunnen zelf de camerapunten bepalen en krijgen interactieve advertenties voorgeschoteld. De afleveringen, die maandelijks in HD-formaat worden opgenomen, zijn alleen beschikbaar via de PlayStation Store, een virtuele winkel die toegankelijk is via de PlayStation 3-console.

Voor het exclusieve kijkje in de keuken vraagt Sony een maandelijks abonnementsgeld van 2,99 dollar. Het accepteert ook jaarabonnementen voor 24,99 dollar. De eerste aflevering heeft onder meer beelden van Socom: US Navy Seals Confrontation en Star Wars: The Force Unleashed.

Advertenties
De Wall Street Journal meldt dat Sony ook andere plannen heeft die munt moeten slaan uit zijn spelconsole. Het bedrijf tekende een contract met IGA Worldwide, dat zich specialiseert in het plaatsen van advertenties in videogames. Omdat dit via het internet gebeurt, kijken gamers tijdens het spelen aan tijdens de nieuwste advertenties; deze hoeven immers niet bij de ontwikkeling te worden ingebouwd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.