Redactie

Philips dumpt dvd-recorders en pc-schermen

Philips verdient te weinig aan dvd-recorders en stopt er daarom geen geld meer in. Per 1 september is het gedaan met de investeringen, zo heeft een woordvoerder bevestigd tegenover het Financieele Dagblad in Nederland. Philips stoot ook de productie van computerschermen af.

Na 2009 zal Philips geen nieuwe dvd-recorders meer op de markt brengen. Waarschijnlijk gaat de divisie naar een andere producent, die dan tegen betaling de Philips-merknaam mag blijven voeren.

Deze constructie gebruikt Philips ook bij de eerder deze week bekendgemaakte verhuizing van computerschermen naar TPV Technology. Dit bedrijf gaat de productie van de schermen op zich nemen, maar blijft de naam van de gigant voeren. De in- en verkoop van televisies in de VS en Canada is ondertussen uitbesteed aan het Japanse Funai, eveneens onder een merklicentieovereenkomst.

Philips richt zich volgens het Financieele Dagblad steeds meer op elektronica voor de gezondheidssector, terwijl het de aandacht voor de conjunctuurgevoelige markt van televisies en randapparatuur laat verslappen. Het concern zelf verklaart zijn activiteiten op het gebied van televisies zo winstgevend mogelijk te willen maken. Wat betreft het afstoten van de dvd-recorder ziet Philips meer toekomst in andere opslagtechnologieën.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.