Redactie

Pioneer geeft geheimen plasma-tv uit handen

Pioneer, een voorname pleitbezorger van plasmatelevisies, gaat samenwerken met het grotere Matsushita. Het huwelijk van hersens en spierkracht moet een oplossing leveren voor het grote stroomverbruik van de schermtechnologie.

EE Times, dat de samenwerking als eerste meldde, schrijft dat Matsushita voortaan de volledige productie van Pioneers plasmapanelen op zich zal nemen. In ruil daarvoor levert het kleinere bedrijf zijn onderzoeksafdeling uit en krijgt Matsushita daarnaast toegang tot de gepatenteerde technieken van Pioneer. 

Oplossing
De twee samenspanners gaan op zoek naar een oplossing voor het grote stroomverbruik van plasmapanelen, dat de techniek achterstelt bij het concurrerende lcd. De partners hopen tegen 2010 een grote televisie klaar te hebben, die twee derde minder stroom verbruikt dan nu het geval is. Matsushita wil hiervoor zijn NeoPDP-technologie inzetten. Deze verdubbelt de efficiëntie van de verlichting, terwijl Pioneer zijn expertise op het gebied van dunne panelen inzet.

Eerder dit jaar leek het er nog op dat Pioneer plasma geheel zou laten voor lcd-panelen. Door de deal met Matsushita zal het bedrijf nu twee productlijnen naar de winkel sturen: kleine lcd-televisies met panelen van Sharp en grote plasmatelevisies van Matsushita.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.