Redactie

Proximus verlaagt 3G-tarieven

Het 3G-netwerk van Proximus wordt aanzienlijk goedkoper. Dat is goed nieuws voor wie mobiel surft met zijn laptop of smartphone. In combinatie met een klassiek internetabonnement of een datakaart wordt het zelfs nog iets aantrekkelijker. 

De Mobile Internet-abonnementen zakken vijf tot vijftien euro in prijs. Voor het abonnement waarmee u vijftien uur per maand mobiel kunt surfen betaalt u 15 euro (vroeger 25 euro voor tien uur). Het avond- en weekendcontract biedt 2 gigabyte, die u in de daluren (van 17.00 tot 7.00 uur) en tijdens het weekend en feestdagen kunt opgebruiken. In beide gevallen betaalt u 2,50 euro voor elk surfend uur buiten uw contract.

Wie zich niet wil houden aan die uren kan kiezen voor Mobile Internet Anytime. Dit biedt twee gigabyte datatransfer per maand voor 35 euro (vroeger 50 euro). Meteen lanceert het bedrijf ook een Plus-versie van dit abonnement, die op maandbasis vijftig euro kost voor vijf gigabyte. Extra megabytes kosten hier tien cent per stuk.

Belgisch 3G-aanbod
Overbodig is een aanpassing alvast niet. Een recent rapport van Forrester toont aan dat Belgen amper gebruikmaken van mobiel breedband. Ook Mobistar draagt sinds een half jaar zijn steentje bij met een mobiele modem en een abonnement dat per dag aanrekent. Base mikt dan weer op wie vaak in het buitenland zit, door geen prijsverhoging aan te rekenen als u in het buitenland data wil versturen.

Het bundelen in telecomland is ook Belgacom niet ontgaan. Wie bij hen een ADSL-abonnement heeft, betaalt nog iets minder. Interessant voor notebookgebruikers is dat het bedrijf ook datakaarten en USB-modems aanbiedt voor een sterk verlaagde prijs, voor wie ingaat op het mobiele aanbod.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.