Redactie

PS3-update op pauze

De verdeling van de langverwachte firmware 2.40 voor de PlayStation 3 wordt even stilgelegd. Sony onderzoekt berichten dat sommige PS3’s na de update mankementen vertonen. De problemen zouden uiteenlopen van niet werkende microfoons tot games die vastlopen.

Op de officiële PlayStation-blog geeft Patrick Seybold, directeur Corporate Communications & Social Media, toe dat de distributie van de firmware stilligt. "We hebben een beperkt aantal telefoontjes gehad van klanten die problemen hebben met het installeren van de update op hun PS3", zegt Seybold. "Voorlopig nemen we de firmware offline om verder te testen."

Firmware 2.40 biedt verschillende nieuwe functies, zoals een XMB-mediabalk die tijdens het spelen oproepbaar is en functies voor social gaming. De update brengt ook een trofeeënsysteem en chatmogelijkheden.

PlayStation-site gehackt
Tegelijkertijd met de defecte firmware kreeg Sony gisteren ook onverwacht bezoek op zijn website. Volgens beveiligingsbedrijf Sophos wisten aanvallers een aantal pagina’s op de PlayStation-site te kapen en te infecteren met een malafide script. Gelukkig bood dat script geen malware aan, maar werd het ingezet voor een dubieuze verkooptruc.

Wie de pagina’s van SingStar Pop of God of War bezocht, kreeg mogelijk een boodschap te zien waarin een virusscan werd aangeboden. Daarna volgde een bericht dat de pc van de gebruiker inderdaad besmet was met virussen en Trojaanse paarden. Enkel door het aanschaffen van de aangeboden scanner, kon het probleem worden opgelost.

Ondertussen is het dubieuze scriptje van de PlayStation-website verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.