Redactie

Sharp lanceert allereerste Blu-ray-tv’s

Sharp heeft in Japan zestien lcd-televisies geïntroduceerd met ingebouwde Blu-ray-schijfstations voor het bekijken en opnemen van HD-beeld. Volgens de fabrikant is de Aquos DX-serie de eerste lijn televisies in zijn soort met dit vermogen.

De Blu-ray-televisies, die in grootte variëren van 26 tot 52 inch, zijn volgens Sharp in staat om tijdens het tv-kijken favoriete programma’s te branden naar Blu-ray-schijven dankzij de ingebouwde W-tuner.

De fabrikant claimt dat het dankzij de H.264/AVC-standaard (Advanced Video Coding) mogelijk is om tot vijf keer langere opnamen te maken zonder de HD-kwaliteit van de oorspronkelijke uitzending te verliezen. De Aquos-modellen kunnen ook surroundgeluid in de oorspronkelijke kwaliteit opslaan en terugspelen.

Stroombesparing
De zestien lcd-televisies bevatten volgens Sharp een Eco Mode, die zorgt voor stroombesparing tot zeventig procent wanneer de toestellen niet worden gebruikt. Daarvoor heeft de fabrikant een toets ontwikkeld die veel lijkt op een reguliere aan/uit-knop. De apparaten beschikken verder over twee HDMI-aansluitingen. 

De meeste modellen zijn verkrijgbaar in het rood, zwart en wit. Uit de specificaties blijkt dat de grotere modellen weergeven in Full HD (1.920 x 1.080). De uitvoeringen van 32 en 26 inch hebben een resolutie van 1.366 x 768.

Sharp heeft nog niet bekendgemaakt wanneer deze Blu-ray-monsters hun opwachting maken op de Europese markt. Begin november begint het met de Japanse distributie van de zestien nieuwkomers, waarbij de prijzen uiteenlopen van 1.200 euro voor het kleinste scherm tot 3.600 euro voor de variant van 52 inch, aldus Akihabara News.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.