Redactie

Update pakt kritiek op iPhone aan

De nieuwe iPhone-firmware, door Apple-topman Steve Jobs omschreven als een "een grote update die veel bugs aanpakt", is afgelopen weekend verschenen. De software belooft betere 3G-prestaties, een snellere synchronisatie met iTunes en nog veel meer. Een paar early adopters melden wel hier en daar een bug.

De firmware van 240 MB is Apples antwoord op verschillende kritieken op de iPhone 3G. Zo moet de update het geklaag over slechte verbindingen bij het telefoneren wegnemen. Ook werd de 3G-indicator aangepast zodat signaalsterkte "accuraat" wordt voorgesteld.

De lijst van verbeteringen omvat verder een "significant" beter uithoudingsvermogen van de batterij, snellere installatie van applicaties en een betrouwbaardere ondersteuning voor POP- en Exchange-mail. De iPhone krijgt ook de mogelijkheid om Genius-afspeellijsten te creëren – een suggestiefunctie die met iTunes 8 werd geïntroduceerd.

Wachtwoord
Een nieuwe optie moet ook het antwoord zijn op een beveiligingsprobleem met de Apple-telefoon. Onderzoekers ontdekten dat het relatief eenvoudig is om toegang te krijgen tot een iPhone – ook als het toestel beveiligd is met een wachtwoord.

De update lijkt echter niet overal vlekkeloos te gaan. Op het Apple-forum maken sommige mensen gewag van problemen om de geüpdatete iPhone te laten aanmelden op WiFi-netwerken die beveiligd zijn met WPA2. Ook zouden sommige applicaties crashen, valt te lezen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.