Redactie

Xbox 360 krijgt stevige prijsdaling

Alle versies van de Xbox worden in België aanzienlijk goedkoper. De goedkoopste uitvoering (de Arcade) kost vanaf vrijdag 150 euro, terwijl het topmodel (de Elite) een prijs van 250 euro meekrijgt. De Belgische prijzen liggen stukken lager dan de officiële Europese prijzen, die sowieso vanaf deze week lager zijn dan vroeger.

Het gaat dan ook om een ’tijdelijke’ promotie, waarbij Microsoft België nieuwe eigenaars van een Xbox na de aankoop geld terugbetaalt. In het geval van de Arcade (officiële verkoopprijs: 179,99 euro) gaat het om dertig euro, terwijl aankopers van de Xbox 360 Pro (officieel: 239,99 euro) veertig euro krijgen en Elite-kopers (299,99 euro) kunnen rekenen op een terugbetaling van vijftig euro.

Tot einde van het jaar
De Belgische promotie start op 19 september en loopt tot en met 31 december. Het gaat dus om een promotie met een lange looptijd – en het is dan ook de vraag of Microsoft vanaf 2009 zal terugkeren naar de officiële Europese prijspunten.

Met de nieuwe lage prijzen is Microsoft beter gewapend om tijdens de eindejaarsperiode de strijd aan te gaan met de Nintendo Wii en de Sony Playstation 3. Het einde van het jaar is immers cruciaal voor Microsoft, Nintendo en Sony, want een groot deel van de omzet komt van de verkoop van spelmachines die onder de kerstboom belanden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.